07 Şubat 2016 12:48

Güneşli ve İkitelli işçilerinden Barış Kampanyası: Bir yanımız öldürülüyorsa bir araya gelemeyiz

Paylaş

Güneşli ve İkitelli’de çeşitli iş kollarından işçilerin, barış talebiyle başlattığı imza ve yardım kampanyası bugün sona erdi. Kampanyanın son günü dolayısıyla Şirinevler Meydanı’nda basın açıklaması yapan işçiler, “Bir yanımız öldürülüyorsa haklarımız için yan yana durmamız da mümkün değil” dedi. 

'TÜM İŞÇİLER SES ÇIKARMALI'

“Savaşa ve zulme karşı işçiler barışı savunuyor” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Cizre halkı yanlız değildir”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Saray savaş halklar barış istiyor” sloganları atıldı.

Barış için imza veren  akademisyenlere destek için imza kampanyası, Kürt illerinde abluka altında yaşayan halk için de gıda yardımı toplayan işçiler, yaptıkları açıklamada, “Biz işçiler bu kara tabloya dur demek zorundayız. Ölümlerin durdurulması için harekete geçmek zorundayız. Bugün barış diyen akademisyenlere ses vermezsek eğer insanlığımızı kaybetmiş oluruz. Bir bodrum katında günlerdir ölüme sürüklenen insanlara ses vermezsek insanlığımızı kaybetmiş oluruz ve yaşanan bu zulme dur diyemeyen  işçiler olarak asla haklarımız için biraraya gelemeyiz. Anladık ki eğer bir yanımız eksik ise bir yanımız öldürülüyorsa haklarımız için yan yana durmamızda mümkün değil.  Sivil ölümleri durdurulsun, sivillere karşı suç işleyenler yargılansın, düşüncelerini ifade eden bilim insanları üzerindeki cadı avı son bulsun” denildi. 

'SESLERİNİ BATIYA DUYURMALIYIZ'

Eylemde söz alan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev de, 7 Haziran seçimlerinin sonucunu hazmedemeyen AKP hükümetinin  ülkeyi savaş ortamına sürüklediğini söyleyerek, “Bölgede insanlar en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Onların sesini batı illerine, Saraya duyurmalıyız. Okullarda, işyerlerinde bu talebimizi dile getirmeliyiz” dedi.

Daha sonra söz alan DERİTEKS Sendikası Avrupa Yakası Sorumlusu Veysel Arslan da,  “Barış” diyenin ötekileştirildiğini buna karşılık ölümün kutsandığını söyleyerek, “Bu ülkede barış demek suç unsuru haline geldi. Kendi iktidarını sürdürmek için gözünü kırpmadan halkı katleden bir hükümet var. Bu emekçilere, sınıfa, insanlara yönelik  bir saldırı. Bu savaş politikaları dünyanın hiç bir yerinde sürüldürülmüyor. Aynı fabrikada çalışan insanlar etnik ve dinsel kimliklerinden dolayı birbirine düşürüldü” diye tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baluken: O derin güç, AKP’nin kendisi

SONRAKİ HABER

Çin'e gitmesin diye 'kardan Quaresma' yaptılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...