07 Şubat 2016 12:26

CHP’li Sağlar’dan önemli iddia: Çatışmalar nedeniyle TSK’de istifalar var

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, önemli bir iddiada bulundu. 7 Haziran seçimleri sonrası Bölge’deki çatışmalar nedeniyle, çok sayıda askeri personelin görevlerinden istifa ederek belediyelerde çalışmak için müracaat ettiğini belirten Sağlar, “Sadece Silifke Belediyesi’ne 200 uzman çavuş müracaat etti” dedi. 

Partisi tarafından Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan Fikri Sağlar açıklamalarda bulundu. Çalışma gücüne sahip insanların iş bulamadığına değinen Sağlar devamında şunları söyledi: “Şu an bize en çok gelen talep iş konusu. Birde bunların üzerine 7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan terör, her gün gelen şehitler ve ne savaşı olduğu bilinmeyen bir kirli savaş nedeniyle, sözleşmeli veya uzman çavuş olarak görev yapan askeri personelin görevlerinden, sözleşmeleri bittiğinde veya istifa ederek yeniden kamunun farklı alanlarında çalışma talepleri de ekleniyor. Onlarda belediyelere müracaat ediyor. Silifke Belediye Başkanı diyor ki bana aşağı-yukarı 200 kadar uzman çavuş müracaat etti. 200 kadar uzman çavuş devlet memuru olmak için geliyor. Zabıta kadrosundan başka yerde kullanılamayan uzman çavuşların başvurduğu Silifke Belediyesi’nde ise sadece 10 tane zabıta kadrosu var! Bunu diğer belediyelere de yaydığımızda çıkan rakam oldukça artıyor.” 

BELEDİYE BAŞKANI: BİLGİM YOK 

Sağlar’ın iddiası üzerine aradığımız Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut “Bilgim yok. Konuşmak istemiyorum. Ne yazmak istiyorsan onu yaz” diyerek telefonu kapattı.

ÖNCEKİ HABER

Irmak: Kürtsüz Kürt sorununu çözmenin imkansızlığı defalarca görüldü

SONRAKİ HABER

'Zeytinyağı üretimi düşüyor, fiyatlar daha da artacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...