07 Şubat 2016 07:10

Ekvador Devlet Başkanı: Yabancı topraklarda böyle davranamazlar!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel korumalarının Ekvador’da kadınlara saldırması ve bir milletvekilinin burnunu kırmasına, 2 gün sonra devlet başkanından da tepki geldi. Devlet Başkanı Correa, “Yabancı topraklarda böyle davranamazlar” dedi. 

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa dün televizyondan canlı yayınlanan bir halk toplantısında konuştu. 

El Universo gazetesinin haberine göre Correa bu toplantıda, “Türk güvenlik görevlileri, yabancı topraklarda böyle davranamazlar. Eğer biri bağırıyorsa, müdahale etmesi gereken bizim güvenliğimizdir, bu da ikinci hatadır, çünkü bizim güvenliğimiz müdahele etmemiştir. Ekvadorlu görevliler neredeydi?” diye konuştu.  

‘YAŞANANLAR ÇOK CİDDİ, TEPKİMİZİ İLETTİK’

Başkent Quito’da bulunan Türk büyükelçinin Dışişlerine çağrıldığını da belirten Correa, “Sözlü ve yazılı olarak tepkimizi ilettik. Bu kabul edilemez. Yaşananlar çok ciddidir ve uygun tepkileri veriyoruz” dedi. 

Correa’nın konuşmasında Erdoğan’ı protesto eden kadınları eleştirmesi de dikkat çekti. “Orada (Perşembe günü) bir hata yapıldı. Hatanın büyüğü Türk güvenlikçilerdedir. Yaptıklarını yapmaya hakları yoktu, yapamazlar” dedi. 

Correa, Ekvador Kadın Hareketi üyesi kadınları da “saygısızlıkla ve bir başka ülkeyle ilişkileri bozmakla” suçladı. 

NELER OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki günlük resmi ziyaret için Latin Amerika ülkesi Ekvador’a gitti. 4 Şubat’ta başkent Quito’da bulunan Ulusal Araştırmalar Enstitüsü’nde (IAEN) bir konferans veren Erdoğan kürsüye çıktığı sırada Ekvador Kadın Hareketi ve Değişim için Kadınlar örgütü üyesi genç kadınların protestosu ile karşılaştı. “Dışarı, defol” diye bağıran kadınlara Cumhurbaşkanının özel korumaları saldırdı. Bir başka ülke vatandaşı kadınların ağzını kapatarak, yaka paça dışarıya çıkaran korumalar bu duruma tepki gösteren Ekvador Milletvekili Diego Vintimilla’ya da saldırarak burnunu kırdı. Vintimilla fotoğraflarını twitter’dan paylaşarak tepki gösterdi. Olaya Ekvador Meclis Başkanı ve bir çok  mlletvekili tepki gösterirken İçişleri Bakanı Jose Serrano da Türkiye’ye nota vereceklerini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Amedspor taraftar grubu Barikattan Aziz Yıldırım'a çağrı

SONRAKİ HABER

Asgari ücret farkını isteyen işçilere 'işten atma' tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...