07 Şubat 2016 06:31

Cizre ve İdil'de öğretmenlere MEB'den yine aynı mesaj

Cizre ve Silopi'de ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmeden önce öğretmenlere atılan mesajın bir benzeri İdil ve Cizre'deki öğretmenlere gönderildi. İdil'deki öğretmenlere gönderilen bu mesajlar halkta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek kaygısı yarattı.

Paylaş

Beyar Özalp
Şırnak

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarı yılı için yarın ders zili çalarken bölgede sokağa çıkma yasaklarından ve çatışmalardan dolayı yüzlerce okulda ders başlangıç  zili çalmayacak.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce binlerce öğretmen bir SMS ile hizmet içi eğitim gerekçesiyle memleketlerine yollanmıştı. Okulların açılmasına bir gün kalmışken cumartesi gecesi İdil ilçesinde görev yapan öğretmenlere yollanan SMS'lerle 8-12 Şubat tarihleri arasında hizmet içi eğitime alındıkları bilgisi verildi. Gönderilen bu mesajlar halkta sokağa çıkma yasağı ilan edilecek kaygısı yarattı.

CİZRE'DE ÖĞRETMENLER İKİNCİ KEZ HİZMET İÇİ EĞİTME ALINDI!

Sokağa çıkma yasağının ikinci ayına gireceği Cizre'de bir kez daha öğretmenler hizmet içi eğitime alındı. Öğretmenlere cumartesi gecesi gönderilen SMS ile 8-12 Şubat tarihlerinde hizmet içi eğitim alındıkları belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı  ilk hizmet içi eğitimden farklı olarak bu kez öğretmenleri bulundukları yerlerde değil de bakanlığın belirttiği yerlerde eğitime alıyor.

Cizre'de görev yapan isminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen yapılan uygulamanın kanunsuz olduğunu ifade ederek hizmet içi eğitimlerinin sene başında eğitimcilerin kendi istekleri ile istedikleri yerlerde eğitime alınabileceğini hatırlattı.  Yasaktan önce alındıkları birinci hizmet içi eğitime hiçbir meslektaşının katılmadığını vurgulayan öğretmen yetkililerden hizmet içi eğitim yerine bölgede normal eğitim ve öğretimi devam ettirmesini istedi. Öğretmen "Bakanlık hükümetin politikaları gereği bizi ikinci kez hizmet içi eğitim adıyla okullarımızdan ve öğrencilerimizden uzak tutuyor. Biz öğretmenlerin yetkilerden tek isteğimiz biran önce yasakları kaldırarak eğitim ve öğretim vermemize yardimci olmalarıdır. Aylardır öğrenciler okula gidemiyor ve bu şekilde bir yılları kayboldu. Sınavlara girecek öğrencilerden başarılı olmalarını bekliyorlar. Bu şartlar altında nasıl başarılı olacak bu çocuklar?"  diye konuştu.

OKULLAR KARAKOLA ÇEVRİLDİ

Yasağın kısmı olarak kaldırıldığı Silopi'de ise birçok okul hasar gördüğü için eğitim ve öğretime nasıl başlanacağı muamması devam ediyor. İlçede bulunan okulların tamamına yakını çatışmalardan hasar görürken 4 okulun  ise içişleri bakanlığına devrinin yapılarak karakol yapılacağı iddia ediliyor. Pazartesi günü ilçe Milli eğitim Müdürlüğünün okul idarecileriyle yapacağı toplantıdan sonra ilçede eğitime nasıl devam edileceğinin belli olması bekleniyor. İlçede görev yapan eğitimcilerden aldığımız bilgilere göre tamamıyla kullanımaz hale getirilen 4 okul ile karakola çevrilen 4 okulun öğrencilerinin diğer okullara dağıtılacağı ve 2 aylık eğitim açığının ise cumartesi günleri de ders yapılarak kapatılmaya çalışıldığı öğrenildi. Milli eğitim'in YGS ve TEOG sınavlarına girecek olan 12. Sınıf ve 8. Sınıf öğrencilerini başka şehirlerde yurtlarda eğitimine devam etmelerini sağlayacağını ve tüm masrafları karsılayacağını açıklaması üzerine birçok öğrenci eğitimine daha sağlıklı birsekilde devam etmesi için Silopi'den ayrılmak zorunda kaldı.

ÖNCEKİ HABER

Kanbolat Görkem Arslan ile oyunculuktan politikaya: Yas tutmayı unuttuk

SONRAKİ HABER

Cizre'de kuşatma 56'ncı gününde: Yaralılardan haber yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...