06 Şubat 2016 15:56

‘Don Kişot’un Görülmedik Serüveni’ İzmir’de

Paylaş

İspanyol Yazar Miguel de Cervantes, ölümünün 400. yılında İzmir’de Tiyatro Terminal tarafından sahneye taşınan ‘Don Kişot’un Görülmedik Serüveni’ ile anılacak.

Oyun, bugün Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde, 10 Şubat’ta ise Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezinde seyirci ile buluşacak.

Dostoyevski’nin “Dünyadaki en engin, en güçlü yapıt” olarak ifade ettiği Cervantes’in iki ciltlik Don Kişot romanı Tiyatro Terminal’de 24 kişilik bir yaratıcı ekip tarafından ve 3 ay süren hazırlıklar sonunda sahneye uyarlandı. Eserin özgün uyarlamasını Selda Uzunkaya gerçekleştirdi. Oyunun yönetmenliğini ise İbrahim Güngör üstleniyor.

Cervantes maceralarla dolu yaşamı süresince esir düşmüş, zindanlarda yatmıştı. 1570’te Haçlı Donanması’na katıldıktan bir yıl sonra Osmanlı Devleti’ne karşı İnebahtı Deniz Savaşı’nda savaşmış, sol eli kullanılmayacak şekilde yaralanmıştı. 1575 yılında donanmadan ayrılıp ülkesine dönerken Fransa açıklarında Türkler tarafından esir alınan Cervantes’in bu sürede Kılıç Ali Paşa Camiinin inşaatında çalıştığı sanılmakta. 1547’de doğan ve 1616’da ölen Cervantes’in mezarı geçen sene mart ayında Madrid’deki Trinitarian Manastırı’nda gün ışığına çıkarılmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli’de domuz bağlı cinayet

SONRAKİ HABER

Oyun İşleri’nin ‘Palto’su sahnelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...