06 Şubat 2016 12:32

Van YYÜ’de 8 akademisyen ifade verdi: İmzalarımızı kesinlikle geri çekmeyeceğiz

Paylaş

Beyar ÖZALP
ANKARA

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesin den 8 akademisyen Van TEM şube müdürlüğünden ifade verdi. Sabah saatlerinden itibaren Tem şube müdürlüğünde ifadeleri alınan akademisyenler işlemlerden sonra savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldı.

‘İŞKENCE OLARAK NEYİ KASDEDİYORSUNUZ’

İfadesi alınan akademisyenlere Emniyette “İlk biriyi kim hazırladı, Tanıyor musunuz?” ,  “ Bildiriye nereden ulaştınız?” , “Bildiriyi neden imzaladınız?” , “ Devletin kıyım yaptığını mı düşünüyorsunuz? Niye böyle düşünüyorsunuz? Elinizde herhangi bir delil var mı?” ve “İşkence olarak neyi kastediyorsunuz” sorularını sordular.

‘İMZALARIMIZIN ARKASINDAYIZ KESİNLİKLE GERİ ÇEKMEYECEĞİZ’

İfadelerden sonra gazetemize bilgi veren imzacılardan Doç. Dr. Çakır Ceyhan Suvari “Bundan sonraki süreçte, ifadelerimiz savcılığa gönderilecek, daha önce ifade veren arkadaşlarımızda olduğu gibi savcılığın görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul’a göndermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. İfadeye çağırılmalarının bekledikleri bir durum olduğunu söyleyen Suvari “süreçte bir dejavu yaşıyoruz,sürecin devamı olarak  şimdi sıra biz ikinci imzacılara geldi” dedi. Attıkları imzalardan dolayı ifadeye çağırıldıkları için şaşırmadıklarını ve korkmadıklarını belirten Suvari imzalarının arkasında olacaklarına ve kesinlikle tüm baskılara rağmen geri çekmeyeceklerini vurguladı.
 
YYÜ’de ilk olarak bildiriye 4 akademisyen imza atmış daha sonra 8 akademisyen daha imza atarak imza sayını 12’ye yükseltmişlerdi. İlk imzalayan akademisyenlerden Irak vatandaşı Yrd.Doç.Dr Şaura İbrahim Garip ile Araş.Gör. Sebahattin Şen gözaltına alınmış savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.Garip’in sözleşme süresinin dolmasına 1 ay kalmasına rağmen üniversitedeki odası boşaltılıp sözleşmesi ise feshedilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu Barış Nöbetinde

SONRAKİ HABER

Avcılar’da liseli ve üniversiteli gençler barışı tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...