04 Şubat 2016 13:50

Derya Durmaz, Berlinale Talents’a seçildi

Oyuncu / Yönetmen Derya Durmaz, Berlinale Talents’a (Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale Yetenek Programı) seçildi. Program kapsamında Durmaz’ın ilk uzun metrajlı filmi Amerika Otobüsü’nün hazırlık çalışmaları da Alman TV Kanalı Deutsche Welle’de yayımlanacak..

Paylaş

Oyuncu / Yönetmen Derya Durmaz, 13 – 18 Şubat arasında gerçekleşecek Berlinale Talents’a seçildi. Durmaz Berlinale’ye katılımının yanı sıra, festival bünyesindeki Avrupa Film Marketi kapsamında, üzerinde çalıştığı ilk uzun metraj projesi Amerika Otobüsü ile ilgili temaslarda bulunacak.

Durmaz ayrıca Berlinale Talents programı ile ilişkili olarak, her yıl Alman Televizyonu Deutsche Welle’nin film sektöründe faaliyet gösteren uluslararası yeni yetenekleri tanıttıkları bir portre çalışmasında yer aldı. Tv kanalı, bu yıl seçtiği iki yönetmenden biri olan Durmaz’ı 28 – 31 Ocak’ta İstanbul ve Batman’da ziyaret etti. Deutsche Welle’nin Durmaz’ın ilk filmi Amerika Otobüsü için yaptığı hazırlık çalışmalarını anlattığı program 27 Şubat’ta yayımlanacak.
 
BERLİNALE TALENTS CAMPUS NEDİR?

Berlinale Talents Campus her sene yönetmenlik, senaryo yazarlığı, yapımcılık, oyunculuk, görüntü yönetmenliği, kurguculuk gibi sinemanın çeşitli dallarında faaliyet gösteren kişileri destekleyen özel bir programdır.

Bu programa bu yıl da 118 ülkeden 2600 kişi başvurdu ve 300 kişi “Yeni Yetenek /Geleceğin Umut Vaat Eden Sinemacısı” olmaya hak kazandı. Programa katılanlar, uluslararası çapta ünlü sinemacılar önderliğinde, hem yaratıcılık açısından hem de ticari başarı sağlayacak ürün üretebilme kapasitesi anlamında desteklenecekler.

Berlinale Talents Campus’ün geçmiş eğitimcileri arasında Wong-Kar Wai, Mike Leigh, Ken Loach, Nuri Bilge Ceylan, Andie MacDowell, Keanu Reeves, İsabella Rossellini, Gael Garcia Bernal, Juliette Binoche, Jane Campion gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Odak Yazar Söyleşileri’nin konuğu: Mahir Ünsal Eriş

SONRAKİ HABER

Alara HES projesine yürütmeyi durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa