03 Şubat 2016 12:31

Kaz Dağları ‘paramparça’ olacak

Paylaş

Seçkin Sağlam
Çanakkale

Kaz Dağları eteklerinde bulunan Yenice’nin Kalkım beldesi Karaaydın köyü mevkiinde Kurşun-Çinko-Bakır-Gümüş-Demir Ocağı için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Maden proje dosyasından “Yıllık kazı kapasitenin sağlanması için ortalama her gün patlatma yapılması ve bir patlatmada 36 delik patlatılması planlanmaktadır” denildi.  

Karaaydın köyü mevkiinde CVK Maden İşletmeleri SAN. ve TİC. AŞ tarafından 1609.14 hektarlık sahada gerçekleştirilmesi planlanan kurşun-çinko-bakır-gümüş-demir ocağı kapasite artışı faaliyeti için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. 

Proje dosyasında, “Yıllık kazı kapasitenin sağlanması için ortalama her gün patlatma yapılması ve bir patlatmada 36 delik patlatılması planlanmaktadır. Bir delikte kullanılan 35 kg ANFO’nun ateşlenmesi için; 2 kg dinamit, 1 adet elektrikli kapsül kullanılacaktır. Bir patlatmada toplam 365 delik patlatılacak olup; dinamit miktarı: 72 kg. ANFO miktarı: 1085 kg. patlatmada 30 milisaniyeli gecikmeli kapsüller kullanılacaktır. Sahada üretim faaliyetleri, açık işletme yöntemlerinden basamaklarda delme - patlatma ile gerçekleştirilecektir” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Buzağının 5'inci bacağı alındı

SONRAKİ HABER

Çatal- kaşıklı eylemi yapan öğrenciler yurttan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...