02 Şubat 2016 16:40

Okula dönmeden önce bunları mutlaka görün!

Paylaş

Sömestr tatilinin son haftasındayız. Çocuklara, tatilin son günlerini değerlendirmeleri için çocuklara birkaç küçük önerimiz var.  

TİYATRO SAHNELERİ SİZİ BEKLİYOR

Sömestr tatiliyle birlikte birçok çocuk oyunu ve müzikali de gösterime girdi.  Leyla Gencer Çocuk Müzikalleri Festivali de bunlardan biri. 24 ocak - 7 şubat arasında Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde  gerçekleştirilecek festivalde birçok çocuk müzikali çocukların beğenisine sunuluyor.  

KLASİK MASALLAR MÜZİKAL HALİYLE SAHNEDE

Sömestr’ın son haftasını değerlendirmek isteyenler için yoğun takvimiyle karşımıza çıkan Altınok Tiyatrosu 4 Şubatta Tim Show Center’da 6 Şubatta ise Torium AVM’de Alice Harikalar Diyarında müzikal oyunuyla sahnede olacak. Ayrıca tatilin son günü olan 7 şubatta da KKM Gazanfe Özcan Sahnesinde Oz Büyücüsü ve gerçek balerinlerin sahne alacağı Balerin Prensesler müzikaliyle çocukları bekleyecek.  

İKİ YENİ FİLM VİZYONDA

Çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri tek seçenek tiyatro ve müzikaller değil elbette. Sinemalarda da gişelerinde çocuklar için yer açıldı. 1 Ocak’ta gösterime giren Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası ve 8 Ocak’ta gösterime giren Sevimli Tilki adlı çocuk filmleri sömestr boyunca gösterime devam edecek. Bunun yanında Karlar Kralı Norm ve Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı adlı iki çocuk oyunu daha 22 ocak tarihinde çocuklar için beyaz perdede yerini aldı.

EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK İSTEYEN ÇOCUKLAR BURAYA!

Çocuğunun tatili verimli geçirmesini isteyen veliler sömestr boyunca sürecek olan atölyelere göz atabilir. Pera Eğitim Atölyeleri 26 Ocak- 7 Şubat tarihlerini kapsayan programında 4-6 ve 7-14 yaş grubundaki çocuklara bir çok farklı deneyim yaşatacak.

MÜZİKLE BİRLİKTE HEM TASARLA HEM OYNA!

“Bu Bir Aşk Değil” sergisi kapsamında düzenlenen programda 4-6 yaş grubu çocuklar şişe ve karton gibi malzemeleri kullanarak kendi müzik aletini tasarlama fırsatı bulacak. Müzik terapisti Danny Lumbark öncülüğünde “Oyunla Peküsyon” atölyesine katılan çocuklar ise  beden ve sesi kullanarak doğaçlama müzik yapabiliyor. “Sesli Oyun” atölyesinde tasarlanan parçalarla çocuklar hayal güçlerini kullanarak ses ve mekan arasındaki ilişkiyi bir oyuna dönüştürebilmeyi deneyimliyor. 

MİNİKLER SANATLA İÇ İÇE

“Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” adlı sergi çocukları beş ayrı atölye ile buluşturuyor. Bu atölyeler kapsamında çocuklar sergide yer alan eserleri inceleyip bu desenler ve resimlerdeki figür ve bedenlerin üzerinden duygularını özgürce ifade edebilmeyi öğreniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar fenerleri ile karanlığı aydınlattı

SONRAKİ HABER

Amedsporlu Deniz Naki sosyal medya paylaşımı nedeniyle PFDK'ya sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...