01 Şubat 2016 23:55

Bu hatadan geri dönülmeli

Paylaş

Bir Liman İşçisi

Her gün televizyonlarda Diyarbakır’da, Cizre’de ölen insanları görmekten psikolojimiz bozuldu. Ben Türk’üm, askerliğimi de o bölgede yaptım. O zaman ne güzeldi çatışma falan yoktu. Şimdi bakıyorum hep ölüm, hep ölüm. Daha ne kadar bu insanlar dayanabilir. Sonra isyan etseler devlete isyan mı denecek.
Bebekler ölüyor insanlar çaresiz. Ben empati yapıyorum da bizim başımıza gelse ne yaparız sokağa çıkamazsak, evde aç beklesek insan çıldırır herhalde. Bu hatadır bundan dönülmeli. Diyarbakırlı bir arkadaşım var. Beraber çalışıyoruz. Bizim işyerinde Kürt çok. Bu insanlar acı içinde. Bu ülke bölünürse böyle bölünür.
Barış en güzel şey. Askerlerimiz de ölüyor, onlar da ana kuzusu. Neden ölsün! Hep beraber yaşayıp gidiyoruz. Birilerinin oyununa gelmeyelim, ne olursa olsun duydum insanlar cesetlerini buzdolabında saklıyormuş. Bu nasıl bir acı. Ölmüş insandan ne istiyorsunuz. İki ülke savaşınca bile ölüler alınıp gömülsün diye ateşkes yapılır. Çanakkale destanını okuyun göreceksiniz. Bize ne oldu böyle ölülere bile saygı kalmadı. Bu ortam bence ülkeyi böler. Bir an önce barış olmalı, yoksa bu ülkeyi herkes terk edecek. Aynı Suriye gibi olacağız.

 

ÖNCEKİ HABER

Modern kölelik

SONRAKİ HABER

Hayat kime vay ki ki vay vay! LC Waikiki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...