31 Ocak 2016 13:31

Cizre'de çatışma: 1 asker ve 2 polis hayatını kaybetti

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonlarda 1 asker ve 1 polis hayatını kaybetti.

48. güne giren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar kapsamında Cudi Mahallesi'nde çıkan çatışmada 1 asker ve 1 polis yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Akşam saatlerinde ise açılan ateşle yaralanan 1 polis daha kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Çatışmada, Balıkesir Sındırgı İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Astusubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, özel harekat polisi Sıvas merkez nüfusuna kayıtlı Ömer Güney ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

GENELKURMAY'IN İLK AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur.

Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cem Karaca ve Moğollar’dan, 43 yıl sonra yeni albüm: 2.2 1973 Ankara

SONRAKİ HABER

HDP'nin yeni dönem MYK üyeleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa