29 Ocak 2016 17:12

Tarsus'ta Cizre protestosuna saldırı

Paylaş

Tarsus'ta, Cizre'de 7 gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan yaralılar ve yaşamını yitirenlerin hastaneye kaldırılmasının engellenmesini yürüyüşle protesto eden gençlere polis saldırdı. 

Mersin'in Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi'nde gençler, Cizre'de 7 gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan yaralılar ve yaşamını yitirenlerin hastaneye kaldırılmasının engellenmesini yürüyüşle protesto etti. Barbaros Parkı'nda bir araya gelen gençler, " Her yer direniş her yer Cizre" sloganları eşliğinde Fatih Sultan İlkokulu'na kadar yürüdü. Polis akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA ile gençlere biber gazı, tazyikli su ve ses bombalarıyla saldırdı. Özsavunmaya geçen gençlerin polis saldırısına karşılık vermesi üzerine olaylar ara sokaklara sıçradı. 

Saldırılara karşı ara sokaklarda barikat kuran gençler, polis saldırısına direnmeye devam ederken, polisin kullandığı yoğun gazdan dolayı birçok yurttaş fenalık geçirdi. Gazdan etkilenen mahalle sakinleri kahveye sığınırken, kahve önünde konumlanan TOMA ve akrep, biber gazı ve tazyikli su ile saldırmayı sürdürüyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de yaralıların olduğu bodrumdan ilk fotoğraflar

SONRAKİ HABER

Bağcılar'da barış nöbetine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa