26 Ocak 2016 00:14

Dünyadan madenci manzaraları

Bir işçi, Mazar-i-Sharif dışındaki kömür boşaltma sahasında molada. Afganistan- 6 Kasım 2014 (Fotoğraf: Anil Usyan- Reuters)

Paylaş

Pakistan’da Choa Saidan Shah madeninde işçiler kömür çıkarmak için kazma ve çıkardıkları kömürleri yukarı taşımak için eşek kullanıyorlar. Meksika’da da binlerce madenci, ocaktan çıkmama olasılığını bilerek, ülkenin kuzeyinde bulunan yasa dışı kömür madenlerinde çalışmak zorunda kalıyor. Mazar-i-Sharif’in dışında kömür boşaltım alanında madenciler tozdan korunmak için ağız ve burunlarını paçavralarla sarıyor. Fotoğraflarla dünyadaki maden işçilerinin yaşamından kesitler.

53 yaşındaki madenci Mike Hawks  Batı Virjinya’da Gilbert yakındalarında bulunan bir kömür işleme tesisindeki yer altı tünelinde. ABD-22 Mayıs 2014 (Fotoğraf: Robert Galbraith- Reuters)

Çin’in Anhui eyaletinde Hefei’de bir kömür taşıma platformu. 13 Ocak 2013 (Fotoğraf: Reuters)

Hindistan’ın batısında, Ahmedabad’da bir kömür sahasında işçiler dinlenirken bir çocuk kürekle oynuyor. 20 Kasım 2014 (Fotoğraf: Amit Dave-Reuters)

Sabinas’ta yasa dışı bir kömür madeninde kısa bir mola vermiş bir madenci Meksika- 15 Ocak, 2013(Fotoğraf: Daniel Becerril-Reuters)

Hindistan, Jammu eteklerinde bir kömür sahasında kamyona kömür yükleyen bir işçi. 24 Ağustos 2012 (Fotoğraf: Mukesh Gupta -Reuters)

Kömür trenine kürekle yükleme yaptıktan sonra vagonda dinlenen bir işçi. Hindistan, 29 Mayıs 2012 (Fotoğraf: Mukesh Gupta-Reuters)

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

PYD Eş Başkanı Salih Müslim Cenevre'ye gitti

SONRAKİ HABER

Sanatçılar barış talebiyle bir araya geldi: ‘Resimlerimizin rengi karardı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...