23 Ocak 2016 01:38

Başarmak için kenetlenme zamanıdır

Paylaş

Assan Hanil’den bir işçi
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları, 

Evrensel gazetesinde okuduğum Assan Hanil haberinden sonra fabrikada yalnız olmadığımı hissettim. Çıkan haberi okuyan arkadaşlar ile birlikte mola saatlerinde yaptığımız sohbetlerde haberin tamamıyla bizi yansıttığını fakat eksik kısımlar olduğunu düşündük. Bu eksik konuları ve mola içerisinde konuştuklarımızı tüm çalışanların bilmesi için size mektup yazmaya karar verdim. 

Fabrika olarak çok kurumsal şirketiz. Sürekli büyüyen büyüdükçe gelişen, geliştikçe holding bünyesindeki diğer şirketlere oranla fazla yatırım yapılan oluyoruz. Yalnız bu büyüme sadece tek taraflı oluyor. Biz, fabrikalarımız gibi  büyüyemedik. 1 iken 3 tesis olduk. Ama halen geçinmek için yeterli paraları kazanamıyoruz. Fabrika genelinde yapılan memnuniyet anketlerinde son dönemlerde hiç iyi sonuçlar çıkmadığı için. (Assan Hanil işçisi mavi yaka ve beyaz yaka yöneticilerden ve maaş politikasından hiç memnun değil.) 

Holding memnuniyetsizliğin sebebini araştırmak ve sorunları çözmek için anketler ile ilgili sorunları daha detaylı öğrenmek için danışman gönderdi.

Danışman ile yapılan görüşmelerde en önemli sorunlar dile getirilmesine rağmen herhangi bir çözüm üretilmedi.

Bu sorunlar kısaca şöyle; şirketimiz büyürken birlikte başardık. Daha iyisini birlikte yapacağız. Biz aileyiz birlikte büyüyeceğiz, denmesine rağmen halen maaşların iyileştirilmesi konusunda hiçbir somut adım atılmıyor.

Bizler 1300 lira olan asgari ücretle birlikte iyileştirme olacağını düşünürken fabrika yönetimi paylaşım toplantısında bunun bize bir etkisi olmayacağını, çok fazla bir beklenti içine girmememiz gerektiğini söyledi.

Gazete haberini okumadan önce bırakın düşünmeyi, hayalini bile kuramadığım kenetlenmeyi, dayanışmayı, birlik olmayı Renault, Ford Otosan vb. gibi emeğimizin karşılığını almayı istemenin hakkımız olduğunu, bu hakkımızı Assan Hanil işçisinin birleşerek başarabilecek güçte olduğunu yapılan sohbetlerde hissettim. Çok mutlu oldum. Ve çok yakında bizleri güzel günlerin beklediğini ve bunu Assan Hanil işçileri olarak başarmak için kenetlenme zamanının geldiğini anladım.

Buradan tüm çalışan arkadaşlarımıza sesleniyorum.

Birlik olalım, dik duralım. Kazanalım.

ÖNCEKİ HABER

Hiç zam yapmasaydı daha iyiydi!

SONRAKİ HABER

ABD'de kar fırtınası: 11 eyalette acil durum ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...