15 Ocak 2016 11:13

Polisten Dilek Doğan’ın ailesine: Sizi öldüreceğiz

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Küçük Armutlu Mahallesinde polislerce yapılan ev baskınında öldürülen Dilek Doğan’ın katillerinin bulunması talebiyle kurulan adalet çadırına yine polis saldırıdı. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıda, polis Dilek Doğan’ın ailesine silah doğrultarak “Öldüreceğiz sizi öldüreceğiz” diye tehdit etti. Saldırı esnasında çok sayıda kişi yaralanırken, Dilek Doğan’ın abisi ve muhabirimiz de plastik merminin hedefi oldu.

Paylaş

Armutlu’da Dilek Doğan’ın katillerinin bulunması talebiyle kurulan adalet çadırı, hiç bir gerekçe göstermeden 60 günün sonunda polis tarafından kaldırılmıştı. 15 gündür de mahallede Cemevi’ne saldırılar devam ediyordu. Dilek Doğan’ın ailesi, Armutlu Cemevi yöneticileri ve mahalle sakinleri, 15 gündür mahallede açılan çadıra ve cemevine yönelik saldırıları kınamak için bugün Armutlu cemevinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının sonra Dilek Doğan için ‘adalet çadırı’ tekrar kuruldu. Ancak çadıra polis müdahale etti. Polis müdahalesinde  Dilek Doğan’ın abisine plastik mermi isabet etti. Polis, anne Doğan’ı da hedef alarak plastik mermi kullandı. Müdahale  sırasında bir kişi gözüne isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

MUHABİRİMİZ DE POLİSİN HEDEFİ OLDU

Küçükarmutlu’da haber takibi yapan Evrensel Muhabiri Ercan Kılıç da polisin hedefi oldu. Ercan Kılıç’a plastik mermiyle saldıran polis, cemevinde bulunanlara da silah göstererek “Öldüreceğiz sizi öldüreceğiz” diyerek tehdit etti.

Polisin saldırı sırasında gerçek mermi de kullandığı belirtildi. Saldırı sonrasında çok sayıda mervi kovanı görüntülendi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İngiliz yazarlardan Cameron'a Türkiye mektubu

SONRAKİ HABER

DİHA: Havan topunun isabet ettiği evde yaralananlardan biri yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...