13 Ocak 2016 13:24

Artvin halkı bir kez daha 'Cerattepe geçilmez' dedi

Paylaş

Özer AKDEMİR

20 yılı aşkın bir zamandır siyanürle altın işletmeciliği yapılmak istenen Artvin Cerattepe yine hareketlendi. Yeşil Artvin Derneği tarafından "ACİLLL" kodu ile geçilen mesajda tüm Artvinliler acil olarak Cerattepe'ye çağırıldı. "Maden şirketi, orman bölge müdürlüğü personeli ve jandarma eşliğinde Cerattepeye çıkıyor" denilen mesaj derneğin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Telefonla ulaştığımız Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek eski yöneticilerinden Göksel Bozkurt, şirket elemanlarının nöbet tutulan yolların dışından başka bir bölgeden Cerattepe'ye çıktıklarını belirterek, kendilerinin de Cerattepe'ye doğru yola çıktıklarını söyledi. 

Dernek iletişim kanallarından geçilen mesajda "Tüm dostları acilen Cerattepeye bekliyoruz" denildi.

Daha sonra yapılan açıklamada altın madencilerinin bir kez daha püskürtüldüğü duyuruldu: "Cerattepeye arkadan dolaşarak girmek isteyenler bir kez daha makus talihlerine yenildi.Bugün gün boyu yaşanan gelismelerle ilgili saat 18.00'de Valilik önünde basın açıklaması yapılacaktır.Artvin halkı bir kez daha CERATTEPE GEÇİLMEZ dedi."

Dünyaca ünlü Kafkasör yaylalarına sekiz, Artvin kent merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Cerattepe'de işletilmek istenen altın ve bakın madenine karşı yıllardır direnen Artvinliler, madenin AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding'e satılması sonrası yeniden nöbete başlamıştı.

Şirketin Cerattepe'de çalışmasına Kafkasör yaylası yakınlarında kurdukları barikatlar ve dağın çeşitli yerlerine kurulan nöbet noktaları ile izin vermeyen Artvinliler, nöbetlerine ağır kış koşullarına rağmen gece gündüz devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamı'nda kamu görevlilerine soruşturma yok: 'İhmale dair somut delil bulunamadı'

SONRAKİ HABER

EMEP: Ülkenin her yerinde patlama ve Cumhurbaşkanı’nın 'tehdit istikrarı' devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...