31 Aralık 2015 09:26

DİHA: Cizre'de Hediye Erden adlı kadın öldürüldü

Paylaş

Cizre'de bulunduğu akrabasının evinde yoğun saldırılar nedeniyle 18 gündür mahsur olan Hediye Erden (50), dün kaldıkları eve top mermisinin isabet etmesi sonucu yaralandığı ve kan kaybından yaşamını yitirdiği belirtildi. 

DİHA’nın haberine göre Yafes Mahallesi'ndeki Evin Sokak'taki akrabasının evinde mahsur kaldığı öğrenilen 50 yaşındaki Hediye Erden dün mahalleye dönük gerçekleştirilen top atışlarında, evine isabet eden toplardan saçılan şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandığı ve uzun süre evden çıkartılamadığı için kan kaybından yaşamını yitirdiği öğrenildi. Cenazesi Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erden'in 4 akrabasının ise saldırıdan yara almadan kurtuldukları öğrenildi. 

Öte yandan, 18 günlük süre zarfında Erden ve akrabalarının mahsur kaldıkları evden çıkartılması için HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın yetkililerle görüştüğü fakat yetkililerin kendilerine konu ile ilgili dönüş yapmadığı kaydedildi. Konu ile ilgili bilgi veren Sarıyıldız, "Bu konuda kaymakamı 10 gündür arıyorum ama bana cevap vermiyorlar. En sonunda mesaj atarak kendilerine durumu bildirdim. Ama bana yine dönüş yapmadılar. Yine konuya ilişkin emniyetle de iletişime geçtik ve polislerin orada sivillerin olduğunu bildiklerini ve onlara zarar vermeyeceklerini söylediler. Ama dün sabah sivillerin olduklarını bildikleri yere top atışı yaptılar ve Hediye Erden isimli yaşlı bir kadın katledildi. Bizler bu işgalci, katliamcı zihniyeti lanetliyoruz ve bu katliamların derhal sona ermesi için yasağın derhal kaldırılması gerekiyor. İnsanlarımızın cenazeleri günlerce sokaklarda kalıyor ve devlet terörü nedeniyle alınamıyor. Başbakan çıkıp 'sivilleri öldürmedik' diyor. Madem bu sivilleri PKK öldürüyor o zaman polisler bıraksın halkımız gitsin cenazelerini alsın. Cenazeleri almaya gidenleri polis ve askerler tarıyor. Burada sivillerin kimin öldürdüğü çok açık bir şekilde ortadadır" dedi. 

Hediye Erden'in (50) cenazesinin otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesi gönderileceği belirtildi.

Erden'in ölümüyle birlikte Cizre'de 18 gün içinde devlet güçlerince katledilenlerin sayısı 25'e yükseldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencisinin ihbarıyla gözaltına alınan öğretim görevlisi Atalay serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Arsa mağdurları Noel Baba oldu, Kocaoğlu'nu istifaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...