02 Aralık 2015 18:39

ABD'de silahlı saldırı: En az 14 kişi öldürüldü

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Bernardio bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda 14 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Bernardio bölgesinde engellilere hizmet veren devlet dairesinin bulunduğu bir binada silahlı saldırı gerçekleşti. Yetkililer, yerel saatle sabah 11.00 sıralarında saldırı ihbarı aldıklarını ve ihbarın ardından hızlıca bölgeye hareket ettiklerini açıkladı. 3 saldırganın binaya girdiğini ve etrafa gelişigüzel ateş açtıkları bilgisini aktaran yetkililer, saldırıda en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin de yaralandığını belirtti.

Görgü tanıkları, olay esnasında saldırının gerçekleştiği binadan insanların kaçıştığını, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binada inceleme yaptığını söyledi.

Bu arada, polis saldırının gerçekleştiği saatlerde vatandaşların Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi. CNN'in haberine göre, askeri kamuflaj giymiş ve uzun namlulu silahları olan saldırganlar, olay yerinden siyah bir araç ile kaçtı.

Beyaz Saray, konuyla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'nın, İç Güvenlik Danışmanı Lisa Monaco'yu görevlendirdiğini ve her türlü gelişmenin hemen kendisine aktarılmasını istediğini açıkladı.

POLİS ŞEFİ: EN AZ 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

San Bernardino Polis Şefi Jarrod Burguan, saldırıya dair basın toplantısı düzenledi. Saldırının yerel saatle sabah 11'de başladığını ifade eden Burguan, aldırganların 3 kişi olduğunu söyledi. Burguan, ilk verilere göre, en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını kaydetti.

FBI: TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNA DAİR BİR BİLGİ YOK

Basın toplantısında söz alan FBI sözcüsü, saldırının "terör saldırısı" olduğuna dair bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Yaralıların ambulansları beklediği aktarılırken, olayın meydana geldiği binadan insanların kaçtığı, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binayı taradığı belirtildi.

Polis, vatandaşların Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi.

Fox 11 kanalı, polisin, askeri kamuflaj giymiş üç beyaz erkeği aradığını iddia etti. Olayın hala devam ettiği, özel harekat polislerinin de bölgeye geldiği açıklandı.

Yaralıların ambulansları beklediği aktarılırken, olayın meydana geldiği binadan insanların kaçtığı, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binayı taradığı belirtildi. Saldırının Inland Regional Center isimli kar amacı gütmeyen bir kuruluşun civarında gerçekleştiği öğrenildi.

BÖLGEDEN 20 AMBULANSIN AYRILDIĞI GÖRÜLDÜ

Görgü tanıkları saldırının olduğu bölgeden 20 ambulansın ayrıldığını söyledi. Polis halktan Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi.

Geçen hafta cuma günü Kaliforniya'da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis üç kişi ölmüş, dokuz kişi de yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Çavuşoğlu ile görüşmeye hazırız

SONRAKİ HABER

Kobe Bryant basketbola veda edecek: Sevgili basketbol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...