02 Aralık 2015 11:19

‘Takım: Mahalle Aşkına’ filminin yapımcıları: İyilerin de kazanabileceğini göstermek istedik

Paylaş

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde en iyi film ödülü adaylarından olan, Emre Şahin’in yönettiği, senaryosunu İnan Temelkuran’la birlikte yazdığı “Takım: Mahalle Aşkına” filmi gösterildi. Filmin yapımcıları Kerem Özerdoğan ve Tamer Üner ile başrol oyuncularından Yağız Can Konyalı seyircilerin sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm konusunu futbolun popülerliği ile birleştirerek hem alt metni olan, hem de izleyicinin seveceği bir film yapmak istediklerini belirten Kerem Özerdoğan, “Filmin çalışmaları 3 yıl önce başladı. İnan Temelkuran çok iyi diyaloglar yazan bir isim. Emre Şahin de özellikle hareketli sahneleri çekmekte çok başarılı bir yönetmen. İki ismin yetenekleri bir araya geldi ve ortaya bu film çıktı” diye konuştu. Tamer Üner ise “Filmde iyilerin de kazanabileceğini göstermek istedik. Niyetimiz umutlu bir film yapmaktı. Çünkü buna ihtiyacımız var” dedi.

Yağız Can Konyalı, filmi çekmeye başlamadan önce yaklaşık 1 buçuk ay boyunca antrenman yaptıklarını belirtti. Filmde rol alan eski futbolcu Pascal Nouma’nın performansına dikkat çeken Konyalı, “Pascal gerçekten çok iyi oynadı. Performansı seyircide karşılık buluyor” ifadelerini kullandı.
“Takım: Mahalle Aşkına” kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenen bir halı sahaya sahip çıkan mahalle halkını ve para bulmak için mahallenin gençlerinin takım kurarak bir futbol turnuvasına katılmasını konu alıyor. (Antalya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi’de mobbing protestosu: Boğaziçi mobbinge de talip

SONRAKİ HABER

Taşkışla sahnesi oyuncuları: İTÜ sahne talebimizi karşılamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...