02 Aralık 2015 06:31

‘Kalandar Soğuğu’nun galasına büyük ilgi: Kısırdöngünün ortasında açılan kapı

Paylaş

Antalya Film Festivali’nde hem ulusal, hem uluslararası kategoride en iyi film adayı olan “Kalandar Soğuğu” filminin galası yapıldı. Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet’in yoksulluğunu ve maden rezervi arama tutkusunun anlatıldığı filmin yönetmeni Mustafa Kara, “Hayata baktığımız yer ve hayatla kurduğumuz temas nedeniyle karanlık değil umutlu bir film yapmak istedik. Kısırdöngülerin içinde kalınsa da bir şekilde kapılar açılabileceğini göstermeyi amaçladık” dedi.

Haydar Şişman, İbrahim Tahran ve Temel Kara’nın oynadığı filmin çekim sürecinin 5 yıla yayıldığını belirten Kara, “Bu süreçte senaryoda da değişiklikler oldu. Ancak kurduğumuz iskelette anlatmak istediğimiz neyse, bunu korumaya çalıştık” diye konuştu. Karadeniz’in yüksek rakımlarında yapılan çekimlerde zorluklarla karşılaştıklarına değinen Kara, “Yazdığınız şeyle biten şey aynı olmuyor. Birini masa başında konforlu ortamda yazıyorsunuz, diğerini 2 bin rakımda çekmeye çalışıyorsunuz. Karadeniz resim alanında çok imkan veren bir bölge. Resimden öte hikayenin peşine düşelim, resmin büyüsüne de kendimizi çok kaptırmayalım diye düşündük” dedi. 

POST PRODİKSÜYON SÜRECİNDE MALZEMELER ÇALINDI

Filmin yapım aşamasında ciddi problemler yaşandığını söyleyen Kara, “Post prodüksiyon sürecinde filmin malzemeleri çalındı. 8 aylık bir çalışma için tekrar başa dönüldü. Sesle ilgili sıkıntı yaşadık. Bazı sahnelerde dublajla toparlamaya çalıştık. Bazı teknik sıkıntılar var” diye konuştu. 

Büyük ilgi gören ve seyirciler tarafından uzun süre alkışlanan film, maden rezervi bulma hayaliyle dağ dağ dolaşan ve bu sırada ailesini, günlük işleri ihmal eden Mehmet’in yaşadıklarını konu alıyor. Mehmet’in maden arama macerası sürerken, bir yandan da boğa güreşinden para kazanmayı planlar ve boğasını güreşe hazırlamaya başlar. Film, doğa ile insan ilişkisini temele alan yapısı, yoksulluk ve umut temasıyla dikkat çekiyor. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şarampole yuvarlanan çöp aracındaki işçilerden biri öldü

SONRAKİ HABER

Hintli yönetmen Nagesh Kukunoor: Abartılı Bollywood geleneğinde gerçekçi davranmak beni zorladı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...