02 Aralık 2015 04:55

Sur’da bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kaymakamlık tarafından 5’inci kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halk yasağı protesto ederken, mahallelerden patlama sesleri yükseldi.

Paylaş

Çatışmaların yoğunlaştığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 6 mahallede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Sur içinde bulunan toplam 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı ve Cemal Yılmaz ve Gazi Caddesi’nde) 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 05.00 itibari ile ikinci bir emre kadar kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi mal ve can güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir” denildi.

Sur’da en son 28 Kasım’da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından altı mahalle ve bir caddede sokağa yasağı ilan edilmiş, yasak 30 Kasım’da kaldırılmıştı. 

Sur'da ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte polis saldırısı da başladı. Yasak kapsamına alınan 6 mahalle polis ve özel harekat timleri tarafından ablukaya alındı.

Polisler, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yer olan Balıkçılarbaşı mevkiindeki Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokağa girdi. Öte yandan Mardinkapı mevkiinden de yoğun patlama sesleri yükseliyor.

Saldırılarla başlamasıyla birlikte sokaklara çıkan yurttaşlar ise gürültü çıkarma eylemine başladı. Yasak kapsamında yer alan Hançepek, Fatihpaşa ve Hasırlı mahallelerinde su, elektrik ve internet kesintisi yaşandığı bilgileri ulaştı. (Diyarbakır/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Londra'da 'Suriye’yi bombalamaya hayır' eylemi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji’den fırtına uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...