01 Aralık 2015 13:40

Bayrampaşa'da patlama: 5 yaralı

Paylaş

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde patlama meydana geldi. Şiddetli patlama sesi kentteki birçok ilçeden duyuldu. Metro istasyonu yakınındaki patlama sonrası seferler bir süre durduruldu. Bayrampaşa Belediye Başkanı, patlamanın bomba sebebiyle gerçekleştiğini ve 5 yaralı olduğunu söyledi.

Patlama saat 17.30 sıralarında yaşandı.

Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte gerçekleşen patlamaya üst geçit yakınına bırakıldığı belirtilen parça tesirli bombanın neden olduğu duyuruldu.

Bayrampaşa ve çevresinde elektrikler kesildi. Bölgeye itfaiye, ambulans, polis ve uzman ekipler sevk edildi. Patlama sırasında bir araçta hasar meydana geldi.

DHA, güvenlik kamerası görüntülerine göre çevik kuvvet otobüsünün patlamadan hemen önce olay yerinden geçtiğini öne sürdü.

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI: BORU TİPİ BOMBA

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner A Haber canlı yayınında patlamaya dair şunları söyledi: "Şu anda başka bir bomba var mı yok mu araştırılıyor. Patlama, boru tipi bombadan kaynaklandı. Yaralılara acil şifalar diliyorum. 5 kişi yaralandı. Yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı. Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiyi sizinle paylaşıyorum. 5 kişi yaralandı. Yaralıların durumuyla ilgili bir bilgi yok ama ağır durumda olmadığı kanaatindeyim. Aracın içinde geçerken patlama meydana geldi. İlerleyen zamanlarda öğreneceğiz. 5 kişi aracın içindeydi. Bomba, hemen bariyerlerin altına konmuş. Otobüsün ve sivil bir aracın camları kırıldı. Metro çalışıyor, herhangi bir sıkıntı yok. İlk kez böyle bir olay oluyor. Tabi ki böyle bir olayın Bayrampaşa'da olması bizi üzdü. Bu olaylarla bir yere gidilmez. Emniyet, uzmanlar orada. Helikopter sürekli uçuyor. Ambulanslar bekliyor. İkinci bir olayda hemen devreye girilmesi için hazır bekleniyor. Olay, saat 18.00 civarında meydana geldi."

PATLAMA ANI

VALİDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre bir vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir" denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada "İstanbul'da patlamaya benzer ses nedeniyle seferler durduruldu. Sesin nedeni henüz bilinmiyor." ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe mahalle isimlerine engel

SONRAKİ HABER

Yasemin Çakal davası 16 Şubat’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...