01 Aralık 2015 13:06

TGS'den Taraf'a işten atma tepkisi: Ücretini istemek suç değildir

TGS, ücretlerini istedikleri için Taraf Gazetesi patronu tarafından 'İşyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak' gerekçesiyle 5 kişinin işten atılmasına, 'Taraf patronunun, hakkını arayan arkadaşlarımıza kapıyı göstermesi kabul edilemez' sözleriyle tepki gösterdi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Taraf Gazetesi çalışanı 5 kişinin, ücretlerini istedikleri için gazetenin patronu tarafından "İşyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak" gerekçesiyle, işten atılmalarına yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Taraf patronunun işten atılma gerekçelerini sıralarken, çalışanlara aylardır neden ücret ödemediğine ise değinilmediğinin ifade edildiği açıklamada, "Meslektaşlarımıza aylarca para vermeden çalıştırmanın Türkiye'de bir cezası yokmuş gibi davranan Taraf patronunun, hakkını arayan arkadaşlarımıza kapıyı göstermesi kabul edilemez" denildi. Tüm girişimlere rağmen çözüm üretmeyen Taraf patronunu uyardıklarını ve işten atılan çalışanların haklarının takipçisi olacaklarının dile getirildiği açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, gerekli incelemeleri yaparak, çalışanlarına hak ettiği ücreti dahi ödemekten kaçınan Taraf patronuna, gerekli cezai yaptırımları uygulamaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Herkesin elmas yüzüğü olacak

SONRAKİ HABER

Londra'da BBC binasının çevresinde bomba şüphesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...