01 Aralık 2015 11:59

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Dündar ve Gül’e destek

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Kamuoyunda MİT TIR’ları olarak bilinen, silah dolu TIR’ların yakalanması ve gelişen olayları haber yaptığı için tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri yaptıkları bir basın açıklaması ile destek verdiler.

‘İLAÇ KUTULARININ ALTINDA HAVAN MERMİLERİ’

Antalya Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Yasemin Aydemir ‘’Savcılık ya da Jandarma tarafından yapıldığı sanılan kamera kayıtları ortaya çıktı. Jandarmaların savcı nezaretinde tırlardaki konteynerlerin kapakları açıldığında çelik kasalarda önce bir miktar ilaç; ilaç kutularını altında ise havan ve top mermisi ile ağır makinalı tüfek mermilerinin bulunduğu görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntüler ise Cumhuriyet gazetesinde yayınlandı’’ dedi

‘HABERİ YAPAN BEDELİNİ ÖDER’

Aydemir açıklamasının devamında ‘’ İşte her şey bundan sonra gelişti. İlk işaret Tayyip Erdoğan’dan geldi.31 Mayıs gecesi katıldığı bir TV programında Can Dündar’ı açıkça tehtid eden Erdoğan ‘’ Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu’’ dedi. Erdoğan’ın sözlerini emir telakki eden ‘’bağımsız hukuk’’ gereğini yaptı! Ve söz konusu habere gazetesinde yer veren Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı’’ dedi.

‘ÖZGÜR BASINI SUSTURAMAYACAKSINIZ’

Aydemir ‘’Biz geleceğin gazetecileri, Basın emekçileri olarak bu hukuksuzluğun peşini bırakmadığımız gibi karşısında duracağız. Can Dündar ve Erdem Gül gibi doğruları söylemekten, gerçekleri yazmaktan korkmayacağız. Özgür basını susturamayacaksınız. Can Dündar, Erdem Gül ve tüm tutuklu gazeteciler serbest bırakılana kadar bu uğurdaki mücadelemiz devam edecektir’’dedi. 

Basın açıklamasında geleceğin gazetecileri sık sık “Özgür basın susturulamaz” ve “Erdem Güle özgürlük, Can Dündar’a  özgürlük” sloganları atarak basın açıklamasını sonlandırdılar.

 

ÖNCEKİ HABER

Beyin kanseri tedavisinde çığır açabilecek buluş

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin çölleşme haritası 'çok yüksek risk' grubunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...