01 Aralık 2015 11:19

En iyi film adayı ‘Çırak’ın galası yapıldı: Alim’in ruhsal sıkıntılarını herkes yaşıyor

Paylaş

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde En İyi Film adayı olan “Çırak” filminin galası yapıldı. Galaya Filmin Yönetmeni ve Senaristi Emre Konuk’un yanı sıra oyuncular Hakan Atalay, Çiğdem Selışık Onat, Tuğrul Çetiner, Levent Öktem ve Sanat Yönetmeni Pınar Türkan katıldı. Filmin oyuncuları galada filmi ilk kez izledi.

Filmde anlatılan takıntılı terzi çırağı Alim karakterini yaratırken çevresinden esinlendiğini belirten Emre Konuk, “Alim’in takıntılı hali toplumu anlatıyor. Bu takıntılı hal, benim etrafımdaki insanların hali. Bu tür ruhsal sıkıntıları günümüzde hemen hemen herkes yaşıyor” diye konuştu.

Filmin ön hazırlık sürecinin 2 yılı bulduğunu kaydeden Konuk, “Alim karakteri için aklımdaki isim Nadir Sarıbacak’tı. Kültür Bakanlığından destek almak için filmden bir sahne çekmeniz gerekiyor. Bunun için Hakan Atalay’dan yardımcı olmasını, bakanlık için çekilecek sahnede Alim’i oynamasını rica ettim. O çekimde Atalay’ın adeta Alim olduğunu gördüm ve rolü ona teklif ettim” dedi. 

ÜÇLEMENİN İLK FİLMİ

Konuk, filmdeki bütün mekanların plato olduğunu, film için özel olarak hazırlandığı belirtti. Konuk “Çırak”ın bir üçlemenin ilk filmi olduğunu söyledi. Çekmeyi planladığı “Uşak” ve “Hafız”ın senaryolarının yazıldığını belirtti. Konuk, filmi gişesiyle ilgili beklentisinin ise düşük olduğunu ifade etti. 

“Çırak”ta 15 yıldır bir terzinin yanında çıraklık yapan Alim’in gün geçtikçe yoğunlaşan takıntılarının hayatında yarattığı değişiklikler anlatılıyor. TV’de izlediği bir haberde LPG’li araçların güvenli olmadığını ve durup dururken patlayabildiklerini öğrenen Alim, çalıştığı terzihaneye yakın bir ev tutmaya karar verir. Ancak bu ölüm korkusunu ve saplantılarını hafifletmek bir yana, hayatında bir dönüm noktası olur. (Antalya/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kar Korsanları: Çocuk gözünden 12 Eylül

SONRAKİ HABER

Bilirkişi, Gollum’u analiz edecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...