01 Aralık 2015 07:16

ÇGD: Sıra el koymaya mı geldi?

Cumhuriyet gazetesinin 2010 yılına ait vergi denetimine tabi tutulmasına Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi. ÇGD "Yöneticilerini tutuklattın, sıra el koymaya mı geldi?" dedi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Cumhuriyet gazetesine vergi denetimi kararına tepki gösterdi. “Cumhuriyet gazetesine vergi denetimi başlatılması kararı, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının gözü dönmüş biçimde giriştiği saldırıların bir parçasıdır” diyen ÇGD, bu uygulamaları “Ülkede AKP’ye muhalif herhangi bir kişi ya da kuruma yaşama şansı bırakmamak üzere girişilen saldırılar” olarak yorumladı. 

İlerleyen günlerde sudan sebeplerle Cumhuriyet’e el koyma isteği olduğunu aktaran ÇGD açıklamasına şöyle devam etti: “Bilinmelidir ki Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi, Dündar ve Gül’ün tutuklanması, basına el koyma atakları birbirine savaş koşullarıyla bağlı gelişmelerdir. Bizler, başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere tüm gerçek gazetecilik kurumlarının ve gerçek gazetecilerin yanında mücadele etmeye hazırız. Gazetecilik ilkelerini, bu ilkeler doğrultusunda yayın yapan kurumları ve gazetecileri savunmak için ödenecek bedelleri göğüsleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyet gazetesi yalnız değildir.” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyormuş ithamıyla ihlali örtmek mümkün değil

SONRAKİ HABER

AIDS Günü’nde uyarı: ‘Virüs bulaşan hemen hasta olmuyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa