01 Aralık 2015 06:25

Lufthansa ile Ver.di anlaştı, gözler hostes ve pilot sendikalarıyla yapılacak görüşmede

Paylaş

Lufthansa ile Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di), yer personeli için iş sözleşme görüşmelerinde anlaştıklarını açıkladı. Anlaşmaya göre Lufhansa'nın bazı alt şirketlerinde bu senenin Nisan ile aralık ayında çalışan işçilere bir kereliğine mahsus 2 bin 250 Euro ödeme ve önümüzdeki iki sene boyunca maaşlara yüzde 2,2 zam yapılacak. 2017 yılına kadar sürecek toplu iş sözleşmesi anlaşmalarından Lufthansa Systems, Lufthansa Service catering, Lufthansa Cargo ve Lufthansa Technik gibi şirketlerin 30 bin çalışanı yararlanabilecek. 

Ver.di cumartesi yaptığı açıklamada, yakın zamanda işe alınan ve gelecekte işe alınacak personelin uzun süre çalışan işçide olduğu gibi emeklilik planı almasını Lufthansa'nın kabul ettiğini duyurdu. Ancak emeklilik planına tüm çalışanlar maaşın yüzde 1'ini, şirket ise yüzde 5,2'sini yatırması gerekiyor. Mart sonunda, yer personeli Almanya'nın önemli havaalanlarında yarım günlük greve giderek bir kaç saatlik uçuş iptallerine sebep olmuştu. Daha sonra Lufthansa, yer personeli ile iş görüşmelerinde kasım sonuna kadar anlaşmayı hedef koymuştu.

HOSTES VE PİLOTLARLA DA ANLAŞILMAYA ÇALIŞILACAK

Öte yandan, Lufthansa, yarın hosteslerin sendikası Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (Ufo), Kokpit Birliği (VC) ve Ver.di ile 'İş Zirvesi'nde bir araya gelecek. Lufthansa, düşük maliyetli Körfez havayollarının rekabeti karşısında maliyetleri kısmak isterken, başta VC olmak üzere Ver.di ve Ufo tarafından büyük bir tepki çekmişti. Ortaya çıkan anlaşmazlık neticesinde sendikalar çeşitli iş bırakma eylemleri gerçekleştirerek, son iki sene içerisinde Lufthansa'yı bir çok kez zor durumda bırakmıştı. En son geçen ay düzenlenen şirket tarihindeki en uzun grev, Lufthansa'ya 4 bin 700 uçuşu iptal ettirmişti. Geçen hafta için planlanan grevin devamı ise Lufthansa'nın iyi bir teklif sunması sonrası son dakikada iptal edilmişti. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya'dan Soros kuruluşlarına yasak

SONRAKİ HABER

Ruslar online bankacılıkta açık ara önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...