29 Kasım 2015 15:49

Rusya: Erdoğan füzelerle Türkiye’de dört sektörü vurdu

Paylaş

Türkiye’nin Rus jetini Suriye sınırında düşürülmesi ile ilgili Moskova’dan gelen tepkiler sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 6 maddelik yaptırım paketini değerlendiren Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı kararların Türkiye ekonomisine darbe vurduğunu söyledi. Puşkov’a göre Türkiye’de 4 sektör yaptırımlardan önemli oranda etkilenecek.

Ria Novosti’nin gelişmelerle ilgili sorularını cevaplayan Puşkov, “Erdoğan Türk ekonomisine havadan havaya füzelerle ateş etti. Bundan 4 ekonomi ciddi oranda etkilenecek.” dedi. 

Rusya’nın yaptırımlarından en çok turizm sektörünün etkileneceğini ifade eden Puşkov, “Türkiye, Rus turistlerden yıllık 3,5-4 milyar dolar kazanıyor. Bu da tüm turizm gelirlerinin yüzde 12-18’ini oluşturuyor. İkinci olarak Rusya’da iş yapan Türk firmaları etkilenecek. Geçen yıl toplam kazançları 50 milyar ruble (750 milyon dolar) civarında idi. Üçüncü kayıp da Rusya’ya ürün ihraç eden Türk şirketleri yaşayacak. Rusya ve Türkiye arasında geçen yıl toplam ticaret hacmi 30 milyar dolar civarında idi…” hatırlatmasında bulundu.

Rus parlamentere göre, dördüncü sorun ise ihracat ve turizm gelirlerinin azalmasına bağlı olarak Türkiye bütçe gelirlerinin düşmesinde yaşanacak. 

‘TÜRK VATANDAŞLARINA ZARAR VERMEYİ HEDEFLEMİYORUZ’

Rusya’nın yaptırımlarla hedefinin Türk vatandaşlarına zarar vermek olmadığını belirten Puşkov, “İktidarın kararları yüzünden Türk halkını cezalandırmıyoruz. 31 Aralık 2015’ten önce iş akdi olanlar işlerini kaybetmeyecek. Sadece Ocak 2016’dan sonra yeni Türk vatandaşlarının istihdamı ile ilgili sorunlar yaşanacak. Rusya’da oturum vizesi bulunan Türk vatandaşları da bu durumdan etkilenmeyecek.” dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş Sendikası Genel Kurulu yapıldı: Yasalarla hapsedilmiş sendikacılık bitmiştir

SONRAKİ HABER

Dündar ve Gül'ün serbest bırakılması için kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...