29 Kasım 2015 15:29

İki kişiye bir haftada altı tane ‘Erdoğan’a hakaret soruşturması

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da Eğitim Sen Şube Sekreteri Zeynel Kete ile TMMOB İKK Basın danışmanı, ÖDP ve Birleşik Haziran üyesi Sercan Şahin’e son bir haftada “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 6 farklı soruşturma ve dava açıldı. Açılan soruşturma ve davaların gerekçesi “Hırsız, katil Erdoğan” ve “Saray savaş, halklar barış istiyor” sloganları oldu. 

Ankara’daki barış mitingine çağrı için 6 Ekim’de Adana’da yapılan eylemden dolayı hakkında soruşturma açılan Sercan Şahin’e, katliamın birinci ayında yapılan basın açıklamasına katıldığı için yine “Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla soruşturma açıldı. 

Şahin hakkında, geçtiğimiz hafta da Berkin Elvan için yapılan yürüyüşte atılan “Katillerden hesap soracağız” sloganı dayanak yapılarak dava açıldı. Eğitim Sen Şube Sekreteri Zeynel Kete’ye de 10 Kasım, 15 Kasım ve 17 Kasım’da yapılan basın açıklamalarında kitleye attırdığı “Saray savaş, halklar barış” istiyor sloganı gerekçe gösterilerek “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla 3 ayrı soruşturma açıldı.

Gazetemize konuşan Sercan  Şahin, “Hırsız katil Erdoğan” sloganının Erdoğan’ın makamına değil, şahsının yürüttüğü politikalara yönelik bir eleştiri olduğunu dile getirerek, “Bu politikalar ülkemizde ve Suriye’de her gün dökülen kanların sorumlusudur” dedi. Şahin, bu nedenle söyledikleri sloganın eleştiri özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi..

 

 

BARIŞ SLOGANI SORUŞTURMA KONUSU OLDU

Eğitim Sen Şube Sekreteri Kete de,  soruşturma konusu olan sloganda “Saray”dan kasıtlarının barış ve demokrasi isteyenlere yönelik topyekün yürütülen baskı politikası olduğunu ifade etti.  

İktidarın, barışın toplumsal alana yayılmasını, emekçilerde karşılık bulmasını istemediğini söyleyen Zeynel Kete, “Biz de diyoruz ki savaşın halka maliyeti çoktur; genç ister, ölüm ister, silahlar ister, halkı ayrıştırır. Böylece halkı daha kolay yönetirler. Biz de emekçiler olarak diyoruz ki; Barış pratiktir, halkı birleştirir. Barış mücadelesine devam edeceğiz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

‘Katliamlarda hayvanlar da öldürüldü’

SONRAKİ HABER

Gıda-İş Sendikası Genel Kurulu yapıldı: Yasalarla hapsedilmiş sendikacılık bitmiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa