29 Kasım 2015 15:15

Lider Beşiktaş'a Akhisar Belediye’den darbe: 0-2

Paylaş

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 13. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor, konuk olduğu lider Beşiktaş'ı 2 - 0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Barış Şimşek'in düdük çaldığı maçta Akhisar Belediyespor'a 3 puanı getiren golleri 4. dakikada Güray Vural ve 40. dakikada da Julio Sami kaydetti. Konuk Akhisar Belediyespor'un bir topu da üst direkten döndü.

Bu sonuçla lider Beşiktaş 29 puanda kalırken, konuk Akhisar Belediyespor ise puanını 25'e çıkardı. 

4. dakikada Akhisar Belediyespor girdiği ilk pozisyonda golü buldu. Bu dakikada Güray ceza sahası içine derinlemesine atılan topu önünde buldu. Kaleci Tolga topa müdahele etsede top Güray’ın önünde kaldı ve onun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0 – 1.

7. dakikada Beşiktaş'ta sağ kanattan kullanılan serbest atışta Quaresma’nın ortasına Gomez arka direkte kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.

16. dakikada Quaresma ceza sahası dışından şut denedi. Portekizli yıldız futbolcunun şutu az farkla auta çıktı.

19. dakikada ceza sahasının hemen önünde Oğuzhan ile ver – kaç yapan Sosa’nın şutu az farkla auta çıktı. 

36. dakikada Atiba, Sosa ve Oğuzhan’ın paslaşmasıyla pozisyon bulan Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın şutu kaleci Lukac’tan döndü. 

37. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan Olcay Şahan’ın içeriye kestiği topu savunma uzaklaştıramadı. Topu, altıpas üzerinde Quaresma müsait pozisyonda olmasına rağmen auta attı.

40. dakikada Akhisar Belediyespor 2. golü buldu. Bu dakikalarda yoğunlaşan Beşiktaş atakları arasında ani gelişen Akhisar Belediyespor atağında topu önünde bulan Julio Sami’nin şutu kaleci Tolga’ya da çarparak ağlara gitti: 0 – 2.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı Akhisar Belediyespor’un 2 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

56. dakikada Beşiktaş’ın sağ kanattan Oğuzhan ile içeriye kestiği topa kale önünde kimse dokunamayınca topu Akhisar Belediyeli oyuncular uzaklaştırdı. 

57. dakikada Akhisar Belediyespor’un şutu direkten döndü. Rodallega’ın sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası içine girdiğinde çektiği şut üst direkten döndü.

70. dakikada Oğuzhan’ın aşırtma pasıyla ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Cenk Tosun’un şutu savunmadan döndü.

85. dakikada Gökhan Töre sağ kanattan kendi götürdüğü topu ceza sahası içinde kaleye vurdu. Meşin yuvarlak Auta çıktı.

Karşılaşmanın kalen dakikalarında başka gol olmayına mücadele ilk yarıda atılan gollerle Akhisar Belediyespor üstünlüğü ile 2 - 0 sona erdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da Tahir Elçi protestosu: Bir zeytin ağacını kökünden söktüler...

SONRAKİ HABER

Boyabat belediye binası, hizmete girmeden yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...