29 Kasım 2015 10:44

Türkan Elçi'nin sözleri ve Sefer Selvi'nin çizimi...

Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi bugün Diyarbakır'da yüz binler uğurlarken eşi Türkan Elçi unutulmaz bir konuşma yaptı. Elçi'nin konuşmasındaki 'Ensesinden vurulmuş, ağzından zeytin dalı düşürülmüş bir halde 4 ayaklı minarenin en tepesine konacaksın' sözleri, karikatüristimiz Sefer Selvi'nin bugünkü gazetemizdeki çizimini akıllara getirdi.

Elçi, “Tahir’i faili meçhuller ordusu karşılayacak. Yüce insan, seni tanıtmaya ne hacet. Seni bütün faili meçhuller, bütün alem tanır. Senin bize bir ömür hakkın geçti. Ona, ‘Biz seni buradan izledik, faili meçhullere bir ömür adadın’ diyecekler ona. Soracaklar ona, ‘Tahir Elçi sen geldin, kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler?' Tahir Elçi’nin o zaman, ‘geldiğim yerde hepi topu bir avuç güvercin vardı. Kartallar, şahinler, leş kargaları kol geziyordu’ diyecek onlara. Seni kim savunacak dediklerinde, ‘arkamda eşim var’ diyecek.” ifadelerini kullandı.

TAHİR ELÇİ'Yİ YÜZ BİNLER UĞURLADI

CNN Türk'teki "PKK terör örgütü değildir" sözlerinden dolayı Bakırköy Adliyesi’nde açılan davayı hatırlatan Türkan Elçi, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün yurt dışına çıkış yasağın kalktı. Artık özgürsün. Hakkında açılan davanın duruşması da çok ileri bir tarihe ertelenmiş olsa da hakkını savunmak için hazır bulunacağım. Bütün faili meçhuller onu bağrına basacak. Ensesinden vurulmuş, ağzından zeytin dalı düşürülmüş bir halde 4 ayaklı minarenin en tepesine konacaksın. Tarih anlayacak seni. Kirli medya, tehdidin kol gezdiği sosyal medya, televizyonlar, hedef gösterdiğiniz gazeteler, hoşça kalın. Geçirildiğin işkence tezgahları hoşça kalın.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erciş'teki trafik kazasında 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Polislerin silahları balistik incelemeye gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...