27 Kasım 2015 12:19

Gazetecilere Özgürlük Platformu: Tarihe kara bir leke daha!

GÖP Cumhuriyet gazetesi önünde Can Dündar ve Erdem Gül’e destek açıklaması yaptı. GÖP 'Doğruları yazmaya ve gerçekleri halka aktarmaya devam ettik' dedi.

Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Cumhuriyet Gazetesi Şişli binası önünde Can Dündar ve Erdem Gül’e destek açıklaması yaptı. Yaşananların ‘tarihe kara bir leke daha’ ifadesiyle yorumlayan GÖP'ün açıklamasında,"Gazetecilik tarihimiz hep böyle baskıları gördü ama yılmadık, doğruları yazmaya ve gerçekleri halka aktarmaya devam ettik" denildi.

YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL

GÖP adına basın açıklamasını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç okudu. "İki gazeteci yaptıkları haber nedeniyle tutuklandı. Artık haber yapmak da suç sayıldı" diyen Güç, "Türkiye basın tarihine kara bir leke daha sürüldü" dedi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmesini eleştiren Güç, Cumhurbaşkaı Erdoğan'ın "Onun yanına kalmayacak, bedelini ödeyecek" sözlerini hatırlatarak, "Tayyip Erdoğan'ın yargısı gereğini yaptı. Yargının bağımsız olmadığını hem suçlayıcı sorularıyla hem de tutuklama kararıyla bir kez daha gösterdiler" dedi.

'HABER HAKKI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Kararın gazetecilere ya Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi haber yapacaksınız ya da tutuklanmayı göze alacaksınız mesajı verdiğini söyleyen TGS Başkanı Güç, "Gazetecilik tarihimiz hep böyle baskıları gördü ama yılmadık, doğruları yazmaya ve gerçekleri halka aktarmaya devam ettik. Bizler basın meslek örgütleri olarak bundan sonra haber hakkı ve basın özgürlüğü için daha fazla mücadele edeceğiz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki ETHA editörü İsminaz Ergün: Bu ülkede basın özgür değil

SONRAKİ HABER

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pazartesi iş bırakma var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...