26 Kasım 2015 16:43

İş cinayetinde hayatını kaybeden İçli'nin arkadaşları BEDAŞ'a yürüdü

Paylaş

Elektrik arızasına müdahale ederken enerjiye kapılarak 17 Kasım'da hayatını kaybeden DİSK Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçisi Deniz İçli için Taksim'de bir araya gelen arkadaşları, ailesi ve siyasiler BEDAŞ Genel Merkezi önüne yürüdü. Sık sık, "Hepimiz Deniz İçli'yiz", "Çalışırken ölmek istemiyoruz" sloganları atan kitleye, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Gıda İş Genel Başkanı Celal Ovat da destek oldu.

Yürüyüşün ardından konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu mevcut iktidarın işçi sağlığı ve güvenliği alanını piyasaya açtığını, kâr hırsının ise işçi ölümü getirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:  "İşçi sağlığı güvenliği alanı gerçek sahiplerine, üniversitelere bırakılmalıdır. Herkes biliyor ki taşeron çalıştırma cinayetin kendisidir. Taşeron yasaklanmalıdır. İşçi arkadaşlarımızı tek bir nedenle kaybediyoruz o da kâr hırsı. En çok ölüm, sermayenin en fazla kâr ettiği 3 sektör olan maden inşaat ve enerjide yaşanıyor. Denizlerin yaşamı üzerinden kârlarını artırıyorlar. Kapitalizm böyle bir sistemdir. Denizlerin çocuğunun geleceğidir umutlarıdır onlarin kasalarını dolduran. Deniz'e sözümüz üretenlerin yöneten olduğu bir düzendir.  DİSK olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz."

UYARILAR DİNLENMEDİ

Kitle adına basın açıklaması yapan Enerji Sen Genel Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz ise "BEDAŞ işçisinin can güvenliğinin olmadığını defalarca söyledik. Uyarılarımızı yaptık ancak dinlenmedi. Aylar sonra cevaplanan şikayetlerimiz mevzuatlara aykırı durum yok denilerek dikkate alınmadı" dedi. 2014 yılında can güvenliği talep eden 26 işçinin isten atıldığını hatırlatan Gürbüz, "Can güvenliği isteyen işçileri işten atanlar, Deniz kardeşimizin katilleridir. Yürüyerek geldiğimiz işten tabutla dönmek istemiyoruz " diyerek tepki gösterdi.

Deniz İçli'yi öldüren çalışma koşullarının devam ettiğini belirten Gürbüz, "Ya canımıza kast eden sömürü çarkını alt edeceğiz ya da başka iş kazalarında can vereceğiz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Polis ekiplerinin yığınak yaptığı BEDAŞ önüne İçli'nin fotoğrafının bırakılmasının ardından eylem sona erdi.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hoş bulmadık...

SONRAKİ HABER

Formasyonu bize vermezler: biz istersek alırız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...