26 Kasım 2015 16:35

Paris saldırısından sağ kurtulan solist: Paris’e dönmeye can atıyorum

Paris'te 13 Kasım'da Bataclan Tiyatrosu'nda verdikleri konserde saldırıya uğrayan ve sağ kurtulan Amerikan rock grubu Eagles of Death Metal'in solisti, sahne açıldığında aynı sahneye çıkan ilk kişi olmak istediğini; Paris'e dönmeye can attığını söyledi.

Paylaş

Eagles of Death Metal, Bataclan Tiyatrosunda verdikleri konser sırasında üç silahlı saldırgan 89 kişiyi öldürmüştü. Vice dergisine konuşan grup üyelerinden solist Jesse Hughes, saldırı gecesini şöyle anlattı.  

"Saldırganı gördüm. Döndü ve silahını bana çevirdi ama namlu kapının çerçevesine çarptı" dedi.  

BBC’nin haberine göre, Gitarist Eden Galindo da silah seslerini ilk önce ses düzeneğindeki bir bozukluk sandığını belirterek "Ama bunun böyle olmadığını çabucak anladım. Jesse bana doğru koştu ve bir köşeye gittik. Bizi hedef alıp almadıklarından emin değildik" diye konuştu.

Basçı Matt McJunkins ise dışarı çıkmaya çalışan hayranları ile birlikte bir odada mahsur kaldığını söyledi.

"Odaya girer girmez, bazılarının vurulmuş ve kanlar içinde olduğunu gördüm. Kapının önüne barikat kurmak için birkaç sandalye ve bir küçük buzdolabı vardı. Biri bir şişe şampanya bırakmıştı. Bunu silah olarak kullanabilirdik. Yerler kan içindeydi"dedi.

Baterist Julian Dorio da iki kişinin hiç durmaksızın seyircilere ateş ettiğini gördüğünü, yerde sürünerek sahnenin kenarına kaçtığını anlattı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KORKU FİLMİ GİBİ BİR HAYAT YAŞAMAMAK İÇİN

SONRAKİ HABER

Kadın olarak kendini savunmanın örgüt hali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...