26 Kasım 2015 13:50

Federal Mogul’da işçi kıyımı

Paylaş

Metal direnişi süresince Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-iş Sendikası’nda örgütlenen Federal Mogul’da, direnişin öncüsü durumundaki işçiler işten çıkarılmaya başlandı. Dünden beri 17 işçinin işine son verilen fabrikada işten atmaların süreceği ifade ediliyor. 

Yaşanan işten atmaları direnişin rövanşı olarak değerlendiren işçiler, işletmenin Kuruçeşme ve Arslanbey işyerlerinde işten çıkarmalar yaşandığını kaydederken, Arslanbey’den çıkarılan işçilere ihbar tazminatlarının ödenmediğini de aktardılar.

İşverenin işten çıkarma gerekçesi olarak performans ve uzun süreli istirahat alma gibi kimi gerekçeler ileri sürdüğünü belirten Federal Mogul işçileri; atılan işçilerin tamamının metal direnişi sırasında Türk Metal’den istifa ederek, Birleşik Metal-iş Sendikası’na geçen ve direnişin öncüsü durumundaki işçiler olduğunu dile getirdiler.

Çıkarılanlar arasında 26 yıllık bir kadın işçinin de olduğunu ifade eden Federal Mogul işçileri “atılan arkadaşlarımızın tamamı eski işçiler, öncü durumundaki arkadaşlarımız. Biz sadece emeğimizin karşılığını istediğimiz, Türk Metal bizim haklarımızı savunmadığı için mücadele ettik. 26 yıldır bu fabrikaya emek vermiş, işten atılmadan bir gün önce fazla mesaiye bıraktıkları arkadaşımızı bile kapı önüne koydular” şeklinde konuştu. İşten atmaların süreceği yönünde duyumlar aldıklarını da kaydeden işçiler “ne zamanki birliğimiz dağıldı, işten atmalar da o zaman başladı. Yola birlik olarak çıktık ama şimdi parçalandık. Onlarda bunu bildikleri için direnişin rövanşını yaptılar” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den 'uçak krizi' açıklaması: AKP hükümetini desteksiz bırakmayacağız

SONRAKİ HABER

Kızıldağ, Suriye ordusunun kontrolünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...