26 Kasım 2015 13:32

Hafızalara kazınan polis şiddeti değil sosyalistler yargılanıyor

Paylaş

Kobanê’de savaşırken 14 Aralık 2014 tarihinde IŞİD tarafından öldürülen Sibel Bulut (Sarya Özgür) için taziye çadırı kurdukları için aralarında Suruç’ta katledilen Cebrail Günebakan’ın da bulunduğu 11 kişiye, "kamu malına zarar verdikleri, kamu görevini yaptırmamak için direndikleri" gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. 15 Aralık'ta açılan taziye çadırına polis müdahale etmiş müdahale, polisin Günebakan’ın ağzını yırtarcasına ayırdığı görüntü ile hafızalara kazınmıştı. 

Dava sonrasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve SYKP üyeleri adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Meral Tatar okudu. Orada darp edilenlerin gözaltına alınanlar olduğunu ifade eden Tatar, “Cebomuzun ağzını yırtarcasına üzerine saldırdıkları fotoğraflar ve görüntüler bütün bir medyada yer almış ve yaşanan bütün her şey kanıta yer bırakmayacak derecede açık” dedi.

‘İDDİANAME TUTARSIZ  İFADELERLE DOLU’

11 kişiyi kamu malına zarar vermekle suçlayan iddianamenin tutarsız ifadelerle dolu olduğunu söyleyen Tatar, “Kendi yasalarına göre bile önceden izin almaksızın istediğimiz yerde toplantı ve gösteri yapabilmemiz gerekirken oradaki zabıta memurlarının neden çadır kurulmasına engel olmak istediklerine dair herhangi bir bilgi yok. Bunun üzerine olay yerinde bulunan polis memurları deniliyor, o polis memurlarının önceden herhangi bir “olay” yokken neden orada bulunduklarına dair bir bilgi de yok” dedi. 

‘ANKARA VE SURUÇ SORUMLULARINA DAİR SORUŞTURMA YOK’

Suruç ve Ankara katliamlarının sorumlularına dair herhangi bir soruşturma dahi açılmamışken, tek bir kişi dahi tutuklanmamışken kendi yasalarıyla dahi çelişen bir dava dosyasıyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Tatar, “Bu aslında emrin nereden geldiğini bizlere gösteriyor” dedi. Tatar sözlerini Cebrail Günebakan’ın “AKP'nin ve sarayın yasalarını tanımıyoruz. Kürt halkının, tüm ezilenlerin, kadınların, gençleri taleplerini haykırmaya devam edeceğiz. Sokağın bedelini biz ödedik, devrimciler, demokratlar, sosyalistler bu halk ödedi. Ödediğimiz bedellerle kazandıklarımıza sahip çıkacağız." sözleri ile bitirdi. İlk duruşması 26 Kasım'da görüldü. Dava 09 Şubat 2016’ya ertelendi. Sanıklar yönünde basında çıkan ve kameraları kayıtlarının oluştuğu bilirkişi raporu istendi. Bir müşteki şikayetini geri aldı. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TGC, TGS ve Basın Konseyi Can Dündar için açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Putin'e 'Özür dilemeyeceğiz' yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...