26 Kasım 2015 11:11

14 günlük sokağa çıkma yasağından sonra Nusaybin'deki yıkımdan kareler

Paylaş

Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının 14 gün sonra kalkmasıyla birlikte tahribatın boyutu ortaya çıktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen ve 14 gün boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında yoğun saldırılarla girilmeye çalışılan mahallelere dönük girişilen devlet terörü, yasağın kalkmasıyla görünür oldu. Saldırılara karşı halkın direnişe geçtiği mahallere giremeyen polislerin mahallelerin dışından sıktığı kurşunlar ve attıkları bombalarla ilçede yol açtıkları tahribat, adeta IŞİD’in yoğun saldırısı altında kalan Kobanê'yi andırıyor.

Polis ve özel harekat timlerinin attıkları bombaların isabet etmesi sonucu harabeye dönen evlerde yaşayan yurttaşlara ait eşyalar da kırılmış vaziyette.

Sokaklarda bulunan trafolardan ağaçlara kadar her şeyin polislerce tahrip edildiği mahallelerde, ekmek yapılan tandırlar dahi polisler tarafından yıkılmış durumda.

İlçenin sokaklarında, daha önce Silvan'da görüldüğü gibi evlerin duvarlarına yazılmış "Devlet geldi", "Devlet burada" ve "TC" gibi yazılamaların yanı sıra polislerce yine ülkücü sembolü olan üç hilal çizilmiş.

Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde bulunan camileri de bomba atarlarla bombalayan polis, balyozla kapısını kırarak girdikleri camilerin camlarını da kırmış. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Asya Pasifik Film Ödülleri Jüri Büyük Ödülü Abluka’ya verildi

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Rusya'dan özür dilememiz gerekmez ama üzüntümüzü ilettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...