26 Kasım 2015 15:33

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk serbest bırakıldı

Mersin'de önceki gün yapılan operasyon kapsamında hakkında 'yakalama emri' çıkarılan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Türk, serbest bırakıldı.

Paylaş

Mersin'de önceki gün yapılan operasyonlar kapsamında "yakalama" kararı çıkarılan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, ifade vermek üzere adliyeye gitti. İfade öncesi makam odasında açıklama yapan Türk, bazı toplantılara katılmak üzere 20 Kasım'da İstanbul'a gittiğini ve operasyonun 24 Kasım'da yapıldığını söyleyen Türk, bazı basın yayın organlarında çıkan "Başkan kaçtı" haberlerine tepki göstererek, hiçbir yere gitmediğini ve görevinin başında olduğunu kaydetti. 

Yapılan operasyonun siyasi olduğunu vurgulayan Türk, AKP'nin başlattığı savaş konseptine uygun bir şekilde DBP'li belediyelerin üzerinde baskıların arttığına dikkat çekti. Çıkarılan arama kararının bu baskıların ürünü olduğunu dile getiren Türk, "Hiç kimse bize yolsuzluk yaptı diyemez bizim yaptığımız her şey ortadadır" dedi.

'365 GÜN DENETİM VAR YAPTIĞIMIZ HER ŞEY BELLİ'

"KCK şehir yapılanması" adı altında operasyonların yapıldığını aktaran Türk, elindeki dosyaları göstererek, "Yılın 365 günü belediyemizde denetim var, belediyeye gelen giden bütçenin ne olduğu belli, bu yüzden yaptığımız her şey gözler önündedir" şeklinde konuştu. Bu tür baskıların sıklıkla olduğunu söyleyen Türk, "Baskılar karşısında hiçbir zaman kaçmadık" ifadelerini kullandı. "Yaptığımız her şey halkımız için yaptık" diyen Türk, "Buyursunlar ne sormak istiyorlarsa sorsunlar" dedi.

Açıklamanın ardından Türk, avukatları ve belediye çalışanlarıyla birlikte "Baskılar bizi yıldırmaz" sloganları eşliğinde ifade vermek için adliyeye geçti.

Savcılıkta ifadesi alınan Türk, "örgüte üye olmak" ve "örgüte finans kaynağı sağlamak"tan tutuklanma talebiyle Mersin 1'inci Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

 Türk, 8 saat süren ifade işlemleri sonrasında mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Türk, suçlamaların komik olduğunu söyledi. 2011-2012-2013 yıllarında yapılan KCK operasyonlarına dayanılarak sorgulandığını söyleyen Türk, belediye olarak hiçbir kuruma meddi kaynak ayırmadıklarını ifade etti. Yaptıkları tüm hizmetlerin gözler önünde olduğunu belirten Türk, "gizli tanık" beyanlarına dayanılarak böyle bir dosya hazırlandığını ifade etti. Dosyada 3 "gizli tanığın" olduğunu belirten Türk, "gizli tanık" beyanlarının anayasa aykırı olduğunu, devletin kendi yargıçlarının karar verdiğini kaydetti.

Bu tür baskıların DBP belediyelerinin tümüne yapıldığını aktaran Türk, baskılar karşısında geri adım atmayacaklarını vurguladı. Operasyonun siyasi olduğunu sözlerine ekleyen Türk, yılın 365 günü devlet tarafından denetlenen Akdeniz Belediyesi'nde bir şey bulunmayınca bu tür operasyonları yaptıklarını kaydetti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Uçağın düşürülmesi IŞİD’i güçlendirecek!'

SONRAKİ HABER

Gazetelerde tansiyon düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...