25 Kasım 2015 15:03

Antep’te kadınlar “şiddete” tiyatroyla tepki gösterdi

Paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolasıyla Antep’te bir araya gelen kadınlar yürüyüş yaptı. Antep Demokratik Kadın Platformun çağrısıyla Kırkayak Parkında toplanan kadınlar, “Bağır herkes duysun. Erkek devlet şiddeti son bulsun”, “Kadın cinayetlerine tecavüze, şiddete karşı sesimizi ve gücümüzü birleştirelim” pankartlarıyla Yeşilsu Parkına kadar yürüdü. 

Kadınlara yönelik erkek egemen politikalara tepki gösteren kadınlar, erkeklerin kadınlara yönelik şiddetini gösteren kısa bir tiyatro sergiledi. Sergilenen tiyatro kadınlar tarafından alkış alırken kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı attı. 

Tiyatrodan sonra basın açıklamasını okuyan Antep Demokratik Kadın Platformu adına Eğitimsen Şube Sekreteri Özlem Yüksel, kadınlara yönelik şiddetin her boyutuyla aratarak devam ettiğini söyledi. Kadına yönelik şiddetin ideolojik ve kaynağının erkek egemen sistem olduğunu belirten Yüksel, “Her türlü şiddete, baskıya ve sömürüye karşı susmuyor, isyan ediyoruz. Her gün üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete uğradığı bu sistemde sadece nefes almak için bile mücadele etmek zorundayız. Tüm kadınları bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz için yürüttüğümüz mücadele katılmaya, adımlarımızla bütün dünyayı yerinden oynatmaya davet ediyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Schneider'da çalışan kadınlar şiddeti protesto etti

SONRAKİ HABER

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: 255 sıradan bir sayı değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...