25 Kasım 2015 14:57

Schneider'da çalışan kadınlar şiddeti protesto etti

Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Schneider Elektrik fabrikanda çalışan kadınlar 25 Kasım dolayısıyla iş yerinde eylem yaptı.

Paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Schneider Elektrik fabrikası kadın komisyonu fabrikada eylem yaptı. Kadına cinayetlerini ve ceza indirimlerini protesto etmek için tüm  çalışanlar siyah tişört giydi. 

Vardiya giriş çıkışında fabrika önünde bir araya gelen kadınlar, "Kadın yaşam özgürlük" , "Kadına şiddete hayır" , "Kadınlar köle değildir" , "Kadına uzanan eller kırılsın" yazılı kadına yönelik şiddeti kınayan dövizleri taşıdı. Basın açıklamasını kadınlar adına okuyan Kadın Komisyonu üyesi Filiz Sağdıç, kadınların ekonomik şiddete maruz kaldığını, yor zorla evlendirildiğini, savaşın en çok kadınları vurduğunu ve kadın cinayetlerinin ödüllendirildiğini ifade etti. Sağdıç, "Buradan taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz; Kadınların yaşam hakkı garanti altına alınsın, kadın katillerine iyi hal indirimi kaldırılsın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı değil Kadın Bakanlığı kurulsun, kadın sığınma evleri açılsın" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Antep’te kadınlar “şiddete” tiyatroyla tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...