25 Kasım 2015 14:41

100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu yarın başlıyor

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, İstanbul Tiyatro Festivali, Pera Müzesi ve Mimar SinanGüzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün işbirliğiyle, Haldun Taner’in doğumunun 100. yılını bir tiyatro buluşmasıyla anılıyor. 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan “100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu”nda, Haldun Taner’in edebiyata ve tiyatroya katkıları ele alınacak.

Sempozyum, kuramla sahne arasındaki bağın güçlenmesini önemseyen ve yazılarında tiyatronun bilimsel yanını vurgulayan Haldun Taner’in yapıtları ile tiyatroya olan katkılarını uluslararası ve disiplinlerarası bir tiyatro buluşmasında değerlendirmeyi hedefliyor. Sempozyumun son gününde, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği, yönetmenliğini Selçuk Metin’in yaptığı Haldun Taner belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek.

Senaryosu Gülşah Özdemir Koryürek tarafından yazılan, müzikleri Borusan Quartet’e ait olan, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan’ın gerçekleştirdiği belgesel, Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy, Halit Ergenç, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, Engin Alkan, Yiğit Özşener, Erkan Can, Erdem Akakçe, Can Yılmaz, Mehmet Erbil, Alayça Öztürk gibi pek çok sanatçının ve Demet Taner’in katkılarıyla hazırlanmıştır. Sempozyum Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.

“100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu”na dinleyici olarak katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak gerekiyor.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal fabrikaya girince Renault işçileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Schneider'da çalışan kadınlar şiddeti protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...