25 Kasım 2015 14:36

AİBÜ’LÜ öğrenciye faşist saldırı

Gençlik Kültür Evin’de “Kadına Şiddet ile Mücadele Günü” etkinliği toplantısından çıkan AİBÜ’’lü öğrenci saldırıya uğradı.

Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri Gençlik Kültür Evi'nde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü” ile ilgili etkinlikleri tartıştılar ve dağıldılar.

Kaldığı öğrenci yurduna giden A.G. adlı genç kadını takip eden saldırganlar İktisat Fakültesi öğrencisi A.G.’yi Büyükcami Mahallesi Taşhan civarında yolunu kestiler.

TEKBİR GETİRMESİNİ İSTEDİLER

Genç kızın kolunu ters kelepçe yaparak saldıran faşistler A.G.’nin boğazını sıkarak “tekbir” getirmesini istediler. A.G.’ye aynı zamanda cinsel tacizde de bulunan saldırganlara A.G. direndi ve “Taciz Var” diyerek bağırmaya başladı.

A.G.’nin feryatlarını duyan birkaç vatandaşın olay mahalline hızla geldiğini fark eden saldırganlar gece karanlığında kayboldular.

A.G. kendisine saldıranları tanıdığını bu kişilerin Fen Fakültesi öğrencisi olduklarını söyledi.

A.G. ve arkadaşları bugün savcılığa giderek bu üç kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtiler ve olayı protesto ettiler.

Geçtiğimiz günlerde yine Taşhan civarında bir erkek öğrenci saldırıya uğramış failler bulunamamış ve O.A. adlı öğrencinin kolu kırılmıştı.

FAİLLER YAKALANSIN

Saldırının “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” öncesinde olmasının bir rastlantı olamayacağını ifade eden öğrenciler savcılıktan faillerin yakalanması ve cezalandırılması talebinde bulundular. (Bolu/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Venedik Bienali’ni 500 bin kişi ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Türk Metal fabrikaya girince Renault işçileri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...