25 Kasım 2015 13:10

İngiliz parlamentosunda ‘Türkiye’ gündemi

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesi İngiltere parlamentosunda da tartışıldı. İşçi Partisi Milletvekili Dennis Skinner, Dışişleri Bakanına Philip Hammond’a, Türkiye’nin Rus uçağının düşürmesini sordu.

Paylaş

Rus savaş uçağının, TSK’ya ait F16’lar tarafından düşürülmesine ilişkin dünyanın gündeminde sıcaklığını koruyor. İngiliz parlamentosunda yapılan bir oturuma katılan milletvekilleri, Rus uçağını Dışişleri Bakanına sordular. İşçi Partisi Milletvekili Dennis Skinner, Dışişleri Bakanına Philip Hammond’a, Türkiye’nin Rus uçağının düşürmesini sordu. Skinner, soruyu sorarken, “Türkiye Rus uçağı düşürdü. Bu uçaklar IŞİD’e karşı savaşıyordu. Türkiye IŞİD’den petrol alıyor. Türkiye IŞİD’e karşı savaşan Kürtleri bombalıyor” ifadelerini kullandı. Bakan ise, Türkiye’nin savunma hakkının olduğunu ve hem NATO’nun, hem de AB’nin önemli bir müttefiki olduğunu söylemekle yetindi.    

ABD Sözcüsü Mark Toner de, Rus uçağının düşürülmesini tamamen Türkiye’nin hava sahasını korumak olduğunu söylerken, “Herkesin kendisini savunma hakkı var” dedi. Bunun üzerine, kendisine “Esad ‘ın savuma hakkı olup olmadığını” sorusu üzerine “Esad’ın yöntemlerine savunma denirse, evet” şeklinde cevapladı.. Daha sonra Russian Today muhabiri  Moran, Türkiye’nin 17 saniyelik hava ihlali sonucu uçağı düşürmesi mi gerekiyordu? diye sorunca, Toner bu soruyu da “gerçekler henüz ortaya çıkmadı” diyerek geçiştirdi. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Devlet Nusaybin’de yakıyor, yıkıyor, öldürüyor'

SONRAKİ HABER

Yeni bakanlıktan beklenti düşük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...