25 Kasım 2015 12:37

Kent Ekmek’te grev sürüyor

İzmir’de Kent Ekmek Fabrikası’ndaki grev devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı fabrikadaki grev 26. gününde...

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Ekmek Fabrikası’nda 65 işçinin başlattığı grev 26’ncı gününde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi yüzde 8 zam teklif ederken, sendika ve işçiler ise, yüzde 26 talep ediyor. İşçiler, insanca bir yaşam ücreti için kararlıkla grevlerine devam edeceklerini söyledi. 4 yıldır fabrikanda çalıştığını belirten Dursun Sevinçoğlu, “İşimiz çok ağır. 26 gündür grevdeyiz fakat bir gün olsun işveren gelip neden greve gittiniz gel oturalım demedi” dedi. Levent Yıldırım da emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyledi. İzmir’de 60’a yakın büfe ekmek dağıttıklarını dile getiren Yıldırım, bu büfelerin de mağdur olduğunu anlattı. 

Tek Gıda-İş Şube Başkanı İbrahim Bircan, uzlaşmadan yana olduklarını fakat büyükşehire bağlı Grand Plaza şirketinin taleplerinin dikkate almadığını söyledi. Bircan, “Talebimizi yüzde 16’lara kadar çekebileceğimize karar verdik ama bize, ‘Gelin anlaşalım’ diye herhangi bir taleple gelinmedi. Bugünden itibaren yine talebimizi yüzde 26’ya çektik” diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Başkent’te esrarengiz patlama paniğe yol açtı

SONRAKİ HABER

Arap basını: Türkiye kanlı bir bataklıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...