25 Kasım 2015 10:10

Lavrov: Uçağın düşürülmesi planlı bir provokasyona benziyor

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus uçağının düşürülmesinin planlı bir provokasyona benzediğini söyledi. Lavrov, Rusya'nın Türkiye ile savaşmayı düşünmediğini bildirdi.

Rus ve yabancı basına açıklamalar yapan Lavrov, "Türkiye ile savaşmayı düşünmüyoruz. Türk halkıyla olan ilişkimiz değişmedi. Sadece mevcut Türk yönetimine karşı sorunlarımız oluşuyor" dedi.  Lavrov, "Teröristler Türk topraklarını Suriye ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına hazırlanmak için kullanıyorlar. Bu kimse için sır değildir" dedi.

Lavrov, Rusya'nın Türk firmaları ve ihracatçılara da sorun çıkartmak istemediğini belirtti.

Su-24 uçağının düşürülmesinin planlanmış provokasyona benzediğini ifade eden Lavrov, "Bunun önceden istenilmeyen bir olay olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bu planlanmış provokasyona çok benziyor" diye konuştu.

Lavrov şu şekilde devam etti:

"Son bilgilere göre, Türk meslektaşlarımızın Türkmenlerin yaşadığını söylediği bu bölgede dün Devlet Başkanı'nın dediği gibi, birkaç yüz hatta bine yakın aralarında bizim güvenliğimizi direkt olarak tehdit eden Rus vatandaşlarının da bulunduğu teröristler bulunuyor. Fakat mevcut verilere göre, bu bölgede silah depoları, merkezlerinin bulunduğu teröristlerin altyapıları da yer alıyor."

NATO'nun olay sonrası Rusya'ya "geçmiş olsun" dileğinde bulunmamasını eleştiren Lavrov, Rusya'nın Suriye ile ilişkilerinin bu saldırı sonrası değişeceğini belirtti. Lavrov, olay sonrası Türk yetkililerin kendileriyle diyalog kurmaya çalıştığını ancak asıl saldırının öncesinde bunu yapması gerektiğini vurguladı.

ÇAVUŞOĞLU İLE LAVROV GÖRÜŞTÜ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yapmıştır" açıklaması yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'dan Rusya'ya transit uçuş yasağı

SONRAKİ HABER

Rus elçi, Erdoğan'ın resepsiyonuna katılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...