24 Kasım 2015 13:28

TGF: BYEGM’de komisyon skandalı

BYEGM'in Sarı Basın Kartları Komisyonu'nun kararlarını gizlediğini iddia eden TGF, 'BYEGM, tarihi bir rezalete imza atmıştır' dedi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sarı Basın Kartları Komisyonu’nun kararlarının gizlendiğinin, bizzat Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce tescillendiğini açıkladı. Karaca,”Ayrıntılı komisyon raporunu açıklamaktan korkan BYEGM, tarihi bir rezalete imza atmıştır” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesine girerek, “Komisyon Kararları açıklandı” butonunu tıklayan gazetecilerin, “TC Kimlik No” sorgulamasıyla karşılaştığını belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Komisyonda dosyası olup da kart alma koşullarını taşıyan yüzlerce gerçek gazeteci, sorgulama sonunda, ‘Bu kimlik no ile herhangi bir sonuca ulaşılamamaktadır’ ibaresiyle yüz yüze gelerek büyük bir şok yaşamıştır. Genel Müdür’ün komisyon kararlarını keyfi eliminasyona tabi tuttuğunun anlaşılmaması için yapıldığı belli olan kamuflaj uygulaması haklı olarak ülke genelinde büyük bir infial uyandırmıştır” dedi.

Karaca yeni yapısıyla formaliteye dönüştürülen komisyonun 18-19 Kasım tarihlerinde Ankara’da yaptığı toplantının ayrıntılı raporunu gazeteciler ve kamuoyuyla paylaşmayıp kamufle ettiğini aktardı ve “BYEGM tarihinde ilk kez bir komisyon toplantısında alınan kararlar açıkça gizlendi, kaç kişinin kart almaya hak kazandığı, hangi meslektaşlarımızın başvurularının kabul edilip edilmediği bilgisi kamuoyundan vazgeçtik, komisyonun üyelerine dahi verilmedi.” dedi. 

TGF BYEGM’E ŞU SORULARI SORDU:

- Bugün kadar kaç gazetecinin dosyasının görüşüldüğünü, bunlardan kaçının olumlu ya da olumsuz karara bağlandığını, olumsuz olanlara hangi gerekçeyle karar verildiğini, eksik evraklarının neler olduğunu, komisyon üyelerinin kaçının ret, kaçının kabul oyu verdiğini, kimlere oy birliği ile karar verildiğini isim isim açıklayan ve kamuoyuyla paylaşan BYEGM, şimdi ne oldu da büyük bir gizliğe büründü?

- Medya camiasından ve Türk halkından kaçırılmak istenen siyasi ya da keyfi kararların duyulmasından mı korkuluyor?

- Sayın Genel Müdür komisyon kararlarını hangi kriterlere göre onaylamış veya onaylamamıştır?

- Gazeteciler sınıflandırılıp elimine edilmiş midir?

- Sarı basın kartına hak kazandığı halde genel müdürün olur vermemesi nedeniyle kartını alamayan kaç meslektaşımız vardır?

- Bir günde belirlenen çakma komisyon kaç kişinin kart almasına onay vermiştir ve genel müdür bunlardan kaç tanesinin kart almasını uygun görmüş veya görmemiştir?

- Kart verilmesinin uygun görüldüğü ancak genel müdürün uygun görmeyip bu hakkı onaylamadığı meslektaşlarımız kimlerdir? (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti

SONRAKİ HABER

Pentagon: Uçağın düşürüldüğü yeri henüz tespit edemedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...