23 Kasım 2015 12:12

'Sosyal medyaya sigara, uyku ve cinsellikten daha fazla ihtiyaç duyuyoruz'

İnternet ve sosyal medya hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor. İnternet kullanıcı sayısı 3 milyar kişiyi geçerken 2 milyar kişi de sosyal medyayı kullanıyor. Yapılan bir araştırmada 7 gün boyunca sosyal medyaya girmesine izin verilmeyen kişilerdeki isteğin sigara, alkol, uyku ve cinsellikten daha güçlü olduğu saptantı.

Paylaş

Yapılan bir araştırmada 7 gün boyunca sosyal medyaya girmesine izin verilmeyen kişilerdeki isteğin sigara, alkol, uyku ve cinsellikten daha güçlü olduğu saptantı. Sadece bilgisayardan değil, cep telefonlarından da ulaşılabilen bu sosyal uygulamaların artık hayatın merkezine oturduğunu bildirdi.
Araştırmaya göre; internet ve sosyal medyanın hayatımızda çok önemli yer tuttuğu, dünyada internet kullanıcı sayısının 3 milyar kişiyi geçtiği belirtilerek, 2 milyar kişinin ise sosyal medyayı kullandığını, Facebook kullanıcı sayısının 1,5 milyara, Twitter kullanıcısı sayısının da 320 milyon kişiye ulaştığı kaydedildi.
HASTALARIN YÜZDE 90’I DOKTORA GİTMEDEN İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAPIYOR
Bu haliyle internet ve medyanın, sağlık konusunda bilgiye ihtiyaç duyulduğunda da günümüzde ilk başvuru kaynağı haline gelmiş olduğu kaydedildi. ABD'de kronik hastalıklarla ilgili 1200 Facebook sayfası mevcut olduğu ve kronik hastaların yüzde 75’inin internetten bilgi edinmek için başvurduğu belirlendi. İspanya’daki bir araştırma da hastaların hekime gitmeden önce yüzde 90’ının internette araştırma yaptığının ortaya koydu. İnternet ve sosyal medyanın geliştiği bu dönemde, internet ve sosyal medyadan elde edilen sağlık bilgilerinin büyük kısmının yeterli ve güvenilir olmadığını, bu yüzden öncelikle hangi siteden bu tür bilgilerin okunduğuna dikkat etmek gerektiği uyarısı yapıldı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Panik atak değil panik bozukluğu

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' gerekçesiyle suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...