22 Kasım 2015 13:29

Ovacık’a yapılacak çöp tesisine protesto

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi aralarında anlaşarak Ovacık’a çöp tesisi kurmaya  karar verdi. Ankara’nın bütün çöplüğünün taşınacağı tesise, Ovacık halkı tepki gösterdi. Yerleşin alanının hemen yanına yapılacak tesisin, halkın sağlığını tehdit edeceği belirtiliyor. Ovacıklılar ise 22 yıldır tapularını vermeyen Keçiören Belediyesi’nin halkı çöpler arasında bırakarak yıldırmaya çalıştığını ifade ediyor.

Ovacık’ta daha önce hayvan kesim alanı  olarak kullanılan araziye şimdi çöp tesisi yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi arasında yapılan anlaşma sonucu, tesisin yapımını Keçiören Belediyesi üstlenmiş. Ovacık halkı ise duruma tepkili. Ovacıklılar kendilerine sorulmadan yapımına başlanan tesisi protesto etti. Tesisin inşaatında yapılan protesto gösterisinde, “Tesis yapma boşuna yıkacağız başına”, “Ovacık çöplük olmayacak” ve “Yeşil düşmanı AKP” sloganları atıldı.

Paralarını vermelerine rağmen 22 yıldır tapularının verilmediğini söylen Ovacık Mahallesi Muhtarı Demirkan, “Mahallemizin sağlığıyla oynanıyor. Zaten mahallemizin alt yapı ve ulaşım sorunu var. Hizmet gelmiyor. Tapularımızı da vermediler. Tapuları vermeyip bizi buradan uzaklaştırmak için bu yıldırma yolunu seçtiler” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’den öğrenci atölyesine soruşturma: 'Sözde’ Kadın Çalışmaları Topluluğu

SONRAKİ HABER

İskenderun’daki yeşil alan imara açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa