22 Kasım 2015 11:12

Yüksekova’da katledilenler toprağa verildi

Sokağa çıkma yasağının 3'ncü gününde Yüksekova'da önceki gece katledilen Naim Noyan ve Mehmet Reşit Arıcı, sıkıyönetim uygulamaları ve saldırılara rağmen binlerce kişi tarafından toprağa verildi

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gece özel harekat timleri tarafından katledilen Naim Noyan ve Mehmet Reşit Arıcı, binlerçe kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Gençlerin cenazeleri Hakkari'deki otopsi işlemlerinin ardından onlarca araçlık konvoyla ilçeye getirildi. İlçe girişinde konuşlandırılan askeri kirpilerin yoldan çekilmesiyle cenaze konvoyu ilçe merkezine giriş yaptı.

ZIRHLI ARAÇLAR TAŞLANARAK UZAKLAŞTIRILDI

Aynı esnada cenazeleri karşılamak için mahallelerden Şemdinli yol güzergahı ve eski cezaevi kavşağında toplanan binlerce yurttaşa onlarca zırhlı araçla saldırı yapıldı. Halka gaz bombaları ve plastik mermilerle saldıran özel harekatçılara, halkta taşlarla karşılık verdi. Çevreyi gaz bulutu altında bırakan zırhlı araçlar gençlerin taş yağmuru altında geri çekilmek zorunda kaldı.

Katledilen gençlerin cenazeleri ara sokaklardan Cumhuriyet ve Orman mahallelerindeki evlerine son kez götürülürken, ailelerinin feryatları yürek burktu. Daha sonra cenazeler polis saldırıları altında Orman Mahallesi'ndeki Mehmet Şerif Kutlar Camiisi'ne getirildi. Dini vecibelerin ardından, onbinler sarı, kırmız ve yeşil tülbentlerle donatılan cenazeleri omuzlayarak Orman Şehitliği'ne getirdi. Katledilen gençlerin posterlerinin taşındığı yürüyüşte, Erdoğan'a ve devlet güçlerine lanet yağdırıldı. Noyan, Orman Şehitliği'ne, Arıcı ise Mezarlık Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

DİRENİŞİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

Orman Şehitliği'ndeki törende saygı duruşun esnasında saygı atışı için havaya 21 kurşun sıkıldı. Daha sonra konuşan Gever Halk Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede, katledilen gençlerin "özgürlük şehitleri" olduğunu söyledi. İki gencin de büyük bir dava adına can verdiğini söyleyen Dede, "Halkımız gençlerin direnişi daha görkemli sahiplensin. Gever halkının özyönetim hakkı meşrudur. Gever halkı bu yasaklara asla kulak vermeyecektir" dedi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise halkın artık özyönetimde karar kıldığını ifade etti.

DİRENİŞ SÜRÜYOR

Yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar mahallelere gidip nöbete başlarken, onlarca zırhlı araçla eski cezaevi kavşağına konuşlanan özel harekat timleri başta çarşı merkezi ve Şemdinli yol güzergahı boyunca çevreye yüzlerce gaz bombası attı. Saldırıya karşı halkın taşlarla karşılık verdiği ilçede gerginlik devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Güler’i binler uğurladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın dediği oldu: AKP'li Kahraman, TBMM'nin 27. dönem başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa