22 Kasım 2015 10:43

Diyarbakırlılar, bakanlığın askeriye devrettiği Kent Ormanı için yürüdü

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Kayapınar ilçesinde oluşturduğu Kent Ormanı arazisinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askeriyeye devredilmesine tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Gültan Kışanak, bakanlığın askeri bölge olarak ilan ettiği kent ormanını daha önce yeşil alan ilan ettiğini hatırlatarak, "Bakanlık geçmişteki planına dönmelidir. Burası kente hava sağlayan alandır." dedi. 

Diyarbakırlı yaşam alanı savunucuları, bugün bakanlığa tepki için Kent Ormanına yürüyüş düzenleyip fidan dikti. Şanlıurfa Caddesi üzerinde bir araya gelen doğu kulüpleri, bisiklet kulüpleri, çevreci öğrenciler, ekoloji meclisi üyeleri ve belediye yöneticileri, Talaytepe bölgesinde bulunan kent ormanına kadar yürüdü. 

Burada açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, bakanlığın daha önce yeşil olarak planladığı yeri şimdi askeri bölge olarak planlamasının doğru olmadığını belirtti. Kışanak, "Genelkurmay Başkanlığı'nın bir talebi olup olmadığını bilmiyoruz. Böyle bir talep olsa bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilk gözden çıkaracağı yer kent ormanı olamaz. Bir ihtiyaç varsa başka arsalardan bunu temin edebilir." şeklinde konuştu. 

Kışanak, şöyle devam etti: "Adında çevre kelimesi olan bakanlığın yapacağı ilk iş yeşil alanı mı gözden çıkarmasıdır? Henüz tahsis edilmiş değil. Sadece 1/100000 planında bakanlık burayı askeri bölge olarak göstermiş. Yanlış olan budur. Bakanlık geçmişteki planına dönmelidir. Burası kente hava sağlayan alandır. Biz tam tersine bakanlıktan burayı hızlı şekilde ağaçlandırılması için destek bekliyoruz." 

Basın açıklamasının ardından kent ormanı bölgesine fidan dikildi. Kışanak, diktiği fidanın şehrin sembolü olmasını umut ettiğini kaydetti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tel Abyad'a canlı bomba saldırısı: 2 ölü, 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Savaş uçakları yine IŞİD'i vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...